Sushi, pizza sau paella?

Later edit: in partea stanga sus am creat un nou poll. Va invit sa va votati mancarea favorita.

Imaginati-va ca sunteti pe o insula pustie, dar un tip special de insula pustie. Vi se permite sa optati pentru bucataria unei singure tari, si doar din preparatele sale traditionale aveti voie sa mancati toata viata. Asadar, care sa fie? Franceza? Chinezeasca? Spaniola? Ungureasca? Sau poate mexicana…

Dar bucataria italiana? Cred ca multi am putea trai doar cu mancare italiana pentru tot restul vietii si sa fim fericiti pana la adanci batraneti. Argumente: mancarea este sanatoasa, ingredientele – carne, peste, fructe, legume- sunt proaspete, calitatea – foarte buna. Se caracterizeaza printr-o mare varietate regionala si locala(regiunea Emilia-Romagna este cunoscuta pentru lasagna, tortellini, mortadella, prosciutto si parmezan, Napoli a creat pizza si mozzarella, Calabria se remarca prin utilizarea ardeiului iute si prin prepararea sortimentelor specifice de mezeluri). Principala materie prima – pastele– se poate prepara in nenumarate feluri. Mancarea gatita cel mai rapidpizza – nu are egal.

Lasagna

Spaghetti

Pizza

Risotto

Ravioli

Gnocchi

sursa poze

Diferentele geografice, culturale si climatice au impus o mare varietate de feluri de mancare si in bucataria spaniola. Aici, calitatea produselor de baza – uleiul de masline extravirgin, jamon-ul(sunca), branza de oaie, ansoa, rosiile, fructele de mare si partea cea mai suculenta din miel – este ireprosabila. Iata si cateva specialitati regionale: paella (fel de mancare specific spaniol condimentat cu sofran, care poate combina orez cu legume, carne de pui sau fructe de mare) in Valencia, pulpo a la Gallega(caracatita in sos) in Galicia, robo de toro(coada de bou) in Andaluzia, cochinillo(porcul fript suculent) in Castilia, fabada(porc cu fasole) in Asturia. Sunt nelipsite vestitele antreuri numite tapas, tortilla de patata(omleta de cartofi) si un produs de patiserie dulce si prajit in ulei (pana devine crocant), churros,  numit uneori gogoasa spaniola, cu forma prismatica, curbata sau spiralata, ce se consuma alaturi de o cana de ciocolata calda.

Fabada

sursa poza

Cochinillo

Pulpo

Paella

Tapas

Tortilla de patatas

Churros

surse poze: aici, aici, aici si aici.

Foarte interesanta mi se pare bucataria japoneza, desemnata cea mai sanatoasa, naturala si armonioasa dintre bucatariile lumii. O fi ea o adevarata sarbatoare pentru ochi, dar este oare si o desfatare pentru papilele noastre gustative? Modul cum este pregatita si consumata mancarea reprezinta o forma de arta. Se caracterizeaza prin absenta grasimilor, abundenta alimentelor sarace in calorii si fara colesterol, bogatia de proteine si fier,  mancaruri simple, servite in portii mici, compuse din alimente separate, astfel incat fiecare isi pastreaza savoarea. Se remarca absenta cvasitotala a condimentelor, se pune accent pe orez, produse pe baza de soia, peste, alge, fructe de mare, legume. In aceste conditii, se naste o intrebare fireasca: cat de gustoasa este aceasta mancare?

Sushi

Sashimi

surse poze: aici si aici

Soba

Udon

sursa poze

La polul opus pare a fi mancarea mexicana, iute, extrem de condimentata, dar si delicioasa. Ingredientele de baza sunt: ardeii chili – cei mai iuti din lume consumati atat proaspeti, cat si uscati, orezul, folosit pentru prepararea burrito-ului, dar si pentru alte mancaruri, sosul “salsa” este foarte iute, iar cel mai folosit este sosul rosu, pregatit din rosii coapte, ardei iuti chili, usturoi, ceapa si coriandru, porumbul, element important al civilizatiei aztece, este esential pentru bucataria mexicana deoarece tortilla se face, in majoritatea cazurilor, din malai, ca si nacho de altfel, fasolea alba, rosie si neagra utilizata si ea pentru obtinerea burrito-ului.

Salsa

Burritos

sursa poza

Tacos

sursa poza

Tamales

sursa poza

Nachos

Quesadillas

sursa poze

Bucataria greceasca are in spate 3000 de ani de istorie si, datorita asezarii geografice a tarii, combina arta culinara orientala cu cea occidentala, creand feluri de mancare gustoase, sanatoase si simplu de preparat.

Taramosalata

sursa poza

Tzatziki

Gyros


Dolmades

Souvlaki

Kleftiko

Moussaka

surse poze: aici, aici, aici

Hm, greu de decis, in cele din urma merg pe mana bucatariei italiene. Voi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

198 de comentarii la “Sushi, pizza sau paella?”

  1. Eu merg pe cea spaniola….am mancat de toate din cele enumerate de tine la bucataria spaniola si tin sa iti spun ca le ador….:)

    La fel de mult imi plac insa si specialitatiel grecesti.

    Tot deliciul culinar prezentat mai sus este incantator!

    1. Ai mancat pana si churros? :shocked: Pai si eu sunt in dubiu, ca ador paella, care e mancare spaniola, dar si tzatziki, care e o salata traditionala greceasca. Mancare japoneza nu am mancat niciodata. :sad: Tu?
      Am creat un nou poll, te invit la vot! :w00t:

        1. Si eu tot paella. :wub: Ce coincidenta frumoasa. :biggrin: :tongue: :silly: In fiecare dimineata mancai gogosi spaniole? Hm, ce deliciu, te invidiez, am fost si eu in Spania, dar nu le-am gustat, nici macar nu am stiut de existenta lor. Vezi daca am plecat cu lectia neinvatata… Acum stiu ce sa comand cand mai ajung pe acolo. :whistle:
          Poate mergem impreuna la un restaurant japonez…cand ajungi prin Bucuresti. Ca in Japonia…nu-i de noi.

          1. Yep…draguta coincidenta :D
            Nu in fiecare dimineata, dar aproape tot timpul…neaparat, data viitoare trebuie sa le incerci.
            Asa este, mai ales ca eu prefer China. Altfel, accept invitatia cu multa placere :)

                1. Festina lente- cred ca e diviza noastra preferata. Ha, ha, ne-am gasit si-o deviza comuna, zi tu ca nu suntem fantastici? :dizzy: :whistle: :silly: :biggrin:

      1. Mancarea japoneza e absolut… superba! Are un gust super-special si deosebit, dar mancarea pe care o mananci in Japonia nici nu se compara cu mancarea facuta chiar de japonezi in restul lumii. Merita incercata. Udonul si soba sunt primele pe lista mea de mancare preferata.

  2. Mie dintre toate, mananc des pizza si paste (my favorite dish), apoi iubesc sushi (dar e mai de sarbatoare, nu merge in fiecare zi), iar tapas a la Barcelona, un deliciu! Mai ales inaintea unui chef! Si paella imi place, dar in Maroc am mancat una mai buna decat cea a spaniolilor ceea ce m-a pus pe ganduri! Mexicana nu am incercat decat o data intr-un restaurant cu traditie, care ne-a dat ceva (habar n-am ce) extrem de bun!

    Dintre toate ramane bucataria italiana preferata, insa nu ma dau in laturi nici de la celelalte :))

    1. Alice, in primul rand vreau sa te felicit pentru minunatul tau blog si pentru toate locurile vizitate de-a lungulul timpului si descrise cu atata naturalete si talent in cadrul unor articole de colectie. Ai niste poze absolut incantatoare, care te fac sa visezi cu ochii deschisi si iti doresc de pe acum cat mai multe dorinte turistice indeplinite…asta in cazul in care ti-a mai ramas vreun loc nevizitat. :unsure: :dizzy: :biggrin:
      Chiar vroiam sa te intreb, calatoresti non stop? :w00t:

      1. Sincer nu am vazut chiar asa multe tari ( unii oameni mai putini pasionati de calatorii au vazut mai multe tari ca mine). Asa ca da … mi-au ramas destule de vazut :))) Insa imi place sa iau o tara si sa o vad in profunzime (Maroc 7 luni) Italia (1 luna) pe restul le-am testat cate o saptamana dar sper sa ma intorc.
        Nu calatoresc asa mult (am copil, familie, nu imi permit), in medie 3 iesiri pe an, doar in regim low-cost :)

        Multumesc frumos pentru aprecieri si vorbele frumoase!

    1. Multumesc de site-uri, am sa incerc si eu teryaki sa vad ce imi iese :))))
      Am mai incercat eu si sushi (dar fara orezul ala special, parca nu se leaga si nici innecat in amidon nu imi place). Cat despre preturi in restaurant poti manca bine de la 25 la 35 ron ceea ce nu e chiar o avere (cat timp e ocazional la si nu devine un obicei).

    1. Din cate am inteles, toate felurile de sushi au la baza o varietate de orez special, combinat cu alte ingrediente. Eliminam asadar pestele crud, care nu-mi suna nici mie prea bine, si ramanem cu orezul. :w00t: Asa merge? :biggrin:

      1. nuuuu :)) Din ce ai pus aici, prefer ravioli, churros care din câte știu eu erau un fel de jeleu cu ciocolată (cam așa este churros în spania), tzatziki și Souvlaki. În rest nu mă atrag celelalte :D

    1. Asa ma gandeam si eu cand am ales-o pentru a supravietui pe insula aia pustie… :lol: Imi plac mult pastele cu ton de la ei, dupa paella si snitel vienez e mancarea mea favorita. :wub:

  3. Cred ca n-ai mancat inca pizza napoletana daca o lauzi asa. :) O scoarta din aluat gol, fara multe “floricele” culinare pe deasupra, nicidecum ca aia pe care o gasim la fel denumita in restaurantele italiene din Bucuresti. :)
    Eu cred ca as prefera bucataria frantuzeasca. Sau pe cea chinezeasca. Pe-acolo se zice: cate case, atatea retete ale unui fel de mancare. In varianta autohtona: “cate bordeie, atatea obiceie”.
    Dar cred ca exista si varianta “bucatarie mediteraneana”. Si cu asta, e trai, neneaca! :) Italieni, spanioli, greci, turci…

    1. Nu, dar mi-au laudat-o cei care au fost acolo… Off, sa stii ca as fi vrut sa mai adaug si alte bucatarii la articol, chiar m-am gandit la cea chinezeasca si cea frantuzeasca, numai ca iesea un ditamai articolul… Nu prea am avut ocazia sa gust delicii frantuzesti… :cwy:

      1. Mie mi se par absolut delicioase mancarurile lor. Cu exceptia fripturii in sange, ca nu ma dau in vant dupa ea.
        In Bucuresti, restaurantul La Bastille chiar are niste bucatari priceputi, dupa gustul si parerea mea. Seamana bine cu ceea ce ai ocazia sa mananci in Franta.

      1. Pai in mare parte e mai trist stomacul meu. Tu nu vezi ce-ai pus prin poze ? :blink: :wub: :w00t: :wub:

        PS: e compliment frumos ca esti bad ? :alien:

        1. Pai despre ce vroiai sa scriu intr-o dupa amiaza linistita de duminica, am continuat periplul gastronomic inceput saptamana trecuta.
          E gol stomacelul tau? :cwy: Pai ai nimerit la fix, ce anume iti alegi bun de acolo? Ce mancaruri iti fac cu ochiul?

          1. Da, e golul stomacelul meu :biggrin: :silly:

            Pai, in primul rand, logic si de bza: PIZZAAAA :w00t:
            Churros n-am mancat dar pare fain :cool:
            si Souvlaki pare fain :cool:

            si ma abtin sa ma mai uit ca deja mi se zvarcoleste stomacELUL :biggrin: :silly:

            1. Pai tu de ce crezi ca am pus eu pizza aia acolo? :wink: A fost cu dedicatie speciala…stiam ca o adori, acum nu cred ca mi-ai zis, iti place cu blat crocant sau cu blat pufos?
              Deci mananci si dulciuri? Ca gogoasa aia spaniola eu o iau drept desert…arata tare apetisant. :wub: :w00t:
              Cat despre souvlaki, aceste este un produs culinar din bucataria greceasca foarte asemanator unui hamburger. Potrivit site-ului Yahoo!News, numele „souvlaki“ provine de la carnea de diverse tipuri de vita, miel sau porc, trasa in mici tepuse de lemn si pusa pe gratar. In unele restaurante se poate comanda souvlaki de pui sau chiar de peste.

              Se pot servi cu garnitura sau combina cu salata verde, rosii, ceapa si tzatziki in interiorul unei paini rotunde speciale, foarte subtire, asemanatoare cu cea folosita pentru shaorma.

              O a treia varianta de souvlaki – kalamaki se face din carne fripta la rotisor, bucatile de carne punandu-se intr-o chifla, fara ceapa, rosii sau tzatziki.
              http://bucataria-lumii.blogspot.com/2008/09/frigarui-grecesti-souvlaki.html
              Esti si tu la cura de detoxifiere? :lol: :biggrin: :silly:

              1. Explica Nice de zici ca-i o mare bucatareasa :lol:

                Cand colo ea doar a gustat, prin servirea din partea altor persoane :silly:

                Nu’s chiar la cura, dar mi-ar trebui si mie o CURa d-asta :dizzy: ca nu strica (corpului).

                “iti place cu blat crocant sau cu blat pufos?” – daca e semi, crocantEL, merge, iar la flufy, merge si mai bine, dar prin Romanica intalnesc cam rarut FLUFY. Baza mai mare pare sa fie in alea subtirele si oleaca crocantELE :biggrin:

                Zici ca’s ospatar cu diminutivele astea :w00t:

                1. M-ai prins. :silly: :ninja: Cam asa, Lusio, ma descurc si eu cum pot. :cwy: :biggrin: Cum sa intalnesti rarut flufy, dar la ce restaurante mananci tu pizza de obicei, ca eu pe unde ma duc gasesc doar din asta bun si pufos, ca pe cel crocant nu-l suport. :sick: Eu stiam e ca e tocmai invers, in Italia se prepara subtire si crocantel, iar la noi mai grosut, sa intelegi ceva din el…
                  Cura de detoxifiere e tare aspra, se cosuma doar alimente neprocesate termic…nu vrei sa stii cum e. Mancarea japoneza se apropie oarecum.

                2. Pai eu in mare parte comand pizza.. si acolo nu prea intalnesc des flufy.

                  Iar la unele restaurante pe unde am fost, desi erau si flufy, parca nu erau gatite/facute BINE.

                  E greu sa gasesti un loc cu pizza FOARTE BUNA :cwy:
                  + ca exista si riscul ala mai ceva ca la produsele de spalat rufe, gen ce e BUN/foarte bun, dupa un timp incep sa-l strice. :cwy:

                  Oricum cel mai bine e sa eviti pizzele care’s scoase din frigider gen.. si poc incalzite si servite clientului. Dar e cam greu…

                3. In general alimentele congelate nu sunt recomandate, eu ma feresc si de cartofii aia la punga… Si carnea si pestele tot proaspate le cumpar si incerc sa le gatesc imediat.
                  De acord cu faptul ca e greu sa gasim o pizza foarte buna, cele mai odioase mi se par cele preparate de firmele de catering. Iar cu unele produse( de fapt e o tendinta generala) ai remarcat tu foarte bine, inital au proprietati miraculoase parca, dupa care nu mai sunt bune de nimic. :pouty: :face:

    1. Inca un vot pentru bucataria italiana, yupiiii!!! :wub: :w00t: :tongue: Si eu as fi dispusa…in alte articole. :lol: :biggrin: :cheerful:
      Sa-l intrebam pe Vacitim? El e talentat in domeniul asta spinos. :devil:

  4. bucataria italiana mi se pare ep gustul meu, ca mie nu prea imi place iute si condimentat, prefer mancarea mai dulce – dulcele primeaza mereu :)
    Vacitim se pricepe la multe :)

  5. Bună seara!
    Mâncare…
    Mâncarea chinezească nu m-a atras niciodată, nici ca idee. Restul, aș fi tentată să încerc. Cum nu am experiențe culinare extra-mioritice :lol: să zic așa, nu aș putea face vreo alegere.
    Mi-e foameee…. :whistle:

    1. Buna, dear. :smile: Nu stiu de ce ai intrat la moderare, ca nu e instalata. :wassat: Cum sa nu ai experiente culinare extra-mioritice, nu ai mancat niciodata pizza? Nici paste, spaghetii sau lasagna? Nici hamburger? :dizzy: :ermm:

            1. Mai stii, la cat de priceputi sunt chinezii astia…ma astept la orice din partea lor. :face: :w00t: :cwy: Dar sa stii ca multi considera pizza de la noi chiar mai gustoasa decat cea de la mama ei.
              Asa ca, nu trebuie sa ai retineri.

  6. Pizzaaaaaaa!!! :wub: Am descoperit si cea mai buna pizza din oras, e pufoasa, cu de toate, la un kg, cu bordura umpluta cu mozzarela… Oh… ce pofta mi-e! Pe de alta parte, dupa sosuri si paste nu ma prea omor, asa ca nu stiu. Si bucataria greceasca pare interesanta :smile:

    Pentru poll nu ma pot decide. Pizza, hamburger sau salate ? Pizza imi place doar daca e asa buna precum cea descrisa mai sus. Apoi… cum sa aleg intre sanatate si pofte ? :silly: :w00t:

    1. Eu am ales sanatatea si e jale mare…dar m-am obisnuit si nu mai am nici pofte(decat extrem de rar). E asa o viata fada…
      Banuiesc ca e vorba de o pizzerie din Cluj, iar noi va trebuie sa ne multumim cu visatul…
      Ce anume din bucataria greceasca ai consumat?

      1. Da, da, din cluj e pizzeria :wub: Din bucataria greceasca doar tzatziki, insa mi se pare (vizual cel putin) cea mai accesibila mie, in conditiile unei izolari pe o insula cu o singura bucatarie. Souvlaki mi se pare cunoscut asa, dupa aspect :silly:
        Sanatos cred ca mananc si eu, insa imi permit mici escapade din cand in cand. Atunci apelez la pizza si hamburgeri. Iar ciocolata e o necesitate, nu o escapada :w00t: (m-am decis, ai vazut? :heart: )

        1. Eu cred, mai degraba, ca tu visezi la o escapada pe o idilica insula greceasca. Poate Santorini, poate Zakynthos, poate Creta sau Mykonos. Partea mai proasta e ca mi-ai facut si mie pofta! :w00t: :silly: :dizzy:

  7. Dintre toate, bucataria italiana mi se pare cea mai groaznica. Prea multa mâncare inerta. Iar când nu sunt fainoase, e orez. Si sa te mai miri ca italienii (mai ales aia din sud) seamana cu niste butoiase atomice…Dintre cele prezentate, cel mai apropiat ma simt de bucataria greceasca, poate pentru ca deh!, balcanici de-ai nostri, ma simt familiarizat cu ea. Si da, tzatziki. Yummy!

    1. Dragos, dar gyros ai gustat? :dizzy: Unde ai avut ocazia sa te infrupti cu mancare greceasca, la fata locului sau la restaurante din Romania?
      Tzatziki e salata mea preferata, dar nu cea facuta de romani si comercializata prin hypermarket, ci doar cea de la mama ei.

      1. Gyros n-am gustat. Nici n-am auzit de gyros. Cine mai e si asta?

        Ei, unde? In România, normal. Pai suntem relativ legati de greci din câteva puncte de vedere, nu i-au adus turcii sa ne conduca pentru 150 de ani?

        Da, bineinteles ca nu e vorba de salata din comert, ci de cea pregatita ‘in casa’. E minunata, racoritoare, foarte foarte buna!

        1. Gyros-ul este o specialitate greceasca binecunoscuta, compusa din fasii de carne condimentate, care se pun pe frigare si se întorc pe gratar, pentru a lasa grasimea sa se scurga. Acasa, se pot frige si în tigaie. Practic, este denumirea greceasca pentru kebap. Gyrosul se prepara din porc si este asezonat cu ceapa, rosii, cartofi si sos tzatziki. Te intrebam pentru ca eu am mancat de cateva ori in Grecia si nu mi-a placut deloc. Chiar mi s-a facut rau de la el.
          Tu iti prepari singurel tzatziki? :biggrin:

  8. Doamne, desi am micat de dimineata, iar mi s-a facut o foame nebuna dupa ce am vazut pozele astea :)) SUper! Eu cred ca m-as opri la cea italiana sau greceasca. Pe primul loc este italiana pentru ca imi plac foarte mult pastele!

  9. Aoleo …. :)))) Hmmm .. foarte greu de decis, pentru că până acum n-am încercat decât preparatele italienești ( autentice ) și îmi plac foarte mult, dar nici celelalte nu-s mai prejos, arată chiar apetisant. Offfff ! Cred că aș supraviețui, totuși, cu lasagna și paste bolognese sau cu brânză ( mmmm ), și restul le-aș lăsa doar așa, de dragul gustatului când mă duc în țara respectivă.

      1. Aș vrea eu :D Nu, dar am lucrat într-un pasta-food cu produse direct de-acolo … crede-mă că n-am gustat ceva mai delicios în viața mea ! Oriunde am mai fost, am încercat să compar gustul ăla … nu l-am mai găsit. :)
        Nu, nu îmi place lasagna vegetariană.

          1. Am observat, dear, sunt dezolata, habar nu am ce se intampla. Cred ca a inceput si site-ul asta sa faca figuri, dar nu inteleg de ce esti tot tu persecutata. Imi cer scuze in numele lui. :sad: :dizzy: :ermm: :wassat:

  10. Ferice de mine ca abia am terminat de mancat. Am votat lasagna!! Imi place tare mult insa nu-mi plac cele facute la restaurant ci cele facute de mama lui. O face atat de buna inca inevitabil mai ceri o portie! :)

  11. Bucataria romaneasca nu se poate? :) Eu as manca toata viata ciorbe si mancaruri traditionale de-ale noastre. :)
    Daca nu…cred ca as opta pentru bucataria chinezeasca sau cea italiana. Da la chinezeasca as vrea mancaruri doar cu pui, nu cu picioruse de broasca sau alte chestii…

      1. Am zisă de acolo din sondaj de șnițel. Da și-n bucătăria ardelenească există șnițelul să știi. Bucătăria ardelenească conține multe feluri din cea ungurească care la rându-i a preluat din cea austriacă.

        1. Napocel, dear, tocmai mi-ai dat o idee geniala, voi scrie un articol(ceva mai incolo, evident) cu mancaruri romanesti pe regiuni(moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca, banateana). Si un poll in care sa va votati favorita. :biggrin: Ce zici? Suna bine?

            1. Da, asa stiu si eu, ca e cea mai gustoasa din tara. Sa vedem, ca articolul cere o oarecare documentare, nu este un domeniu in care sa stralucesc. :dizzy: :unsure:

  12. Dumnezeule, am facut balti pe birou si imi danseaza ochii in cap! Mi s-a facut o foame teribila si as manca orice acu! :))
    Intotdeauna am spus ca as putea trai doar cu cartofi prajiti si piure. Dar ma conformez la a alege una dintre bucatariile descrise de tine aici, si o voi alege pe cea italiana. Probabil si din cauza ca dintre toate cele prezentate sunt cel mai bine familiarizata cu cea italiana si stiu sigur ca-mi place. Pe de alta parte, mi-am promis solemn sa incerc toate felurile de mancare traditionala japoneza, si am pe lista supa miso, takoyaki, udon (desi cred ca e la fel cu supa cu taitei de casa pe care o face mama), de sushi si yakisoba nici nu mai zic! :D Uooofff acum abia astept sa ajung acasa si sa las doliu in frigider!

    1. :)) Cam asa am patit eu in timp ce scriam articolul… La un moment dat nu am mai rezistat si mi-am facut o portie de salata. :sick:
      Pai majoritatea au ales bucataria italiana…we all love pizza. :w00t: :wub: Astept din partea ta un articol despre toate preparatele japoneze degustate… :biggrin:

  13. Intr-adevar greu de spus, as merge si eu spre bucataria italiana, am mai si mancat din acele preparate…
    Dar si cea greceasca ma tenteaza, ca sa fiu sincer.
    In orice caz, apetisant articol ne-ai mai pregatit!

  14. Nice, tu obisnuiai sa faci boacane ? Povesteste – ne ceva din scoala general asau liceu, nu stiu, ceva sa radem! Vrei ? :tongue:

                1. Noapte buna si tie, Julien. E bine ca ti-a ramas macar asta, eu nu atat nu-mi mai permit… :sad: :dizzy: :ermm: :unsure:

  15. Ah, ce imi faci tu mie? :( pai cum sa ma pot eu decide intre pizza, lasagna etc cand mie imi place cam tot ce tine de bucataria italiana? ( mai putin ciorbele, ale nostre sunt mai bune ). Si chiar imi e pofta de mancarea italienilor… ar trebui sa invat si eu cateva retete, desi sunt sigura ca nu se poate compara ce gatesc eu cu mama Italia! :heart:

        1. Am incercat timp de o ora… am mari greutati cu fb-ul, nu ma lasa sa postez link-uri decat dupa lungi insistente. In timp ce restul posteaza, eu astept in zadar.
          In fine, articolul asta e de primavara trecuta, asta incercam sa-ti spun. Articolul de azi e “Parfumul Amintirilor”. :biggrin:

  16. Citindu-ți postarea, m-a apucat foamea… :) N-am mâncat din chiar toate felurile de mâncare prezentate de tine, dar, chiar și numai intuitiv, aș prefera bucătăria italiană. Sigur, are loc oricând și bucătăria mexicană, și cea chinezească, și… Nu mă atrage la fel de mult bucătăria japoneză, lipsită de condimente, deși există unele feluri care merită atenție. Consider că am putea mânca aproape orice cu plăcere, dacă are condimentele și sosul potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *