Clasic sau Modern?

Acum vreo doi ani, Villa d’Este a fost desemnat cel mai bun hotel din lume de catre Travel&Leisure, Condé Nast Traveler si Forbes Traveler. Situata pe malul unuia din cele mai romantice lacuri din lume, Como, de origine glaciara, la nord de Milano, Villa d’ Este a fost construita in 1568 ca si resedinta de vara pentru Cardinalul Tolomeo Gallio si transformata in hotel in 1873, avand ca oaspeti de seama de-a lungul timpului personalitati precum Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Alfred Hitchcock, Leopold al Belgiei, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Madonna, Mick Jagger, Bruce Springsteen, John Kennedy, Gorbaciov, Churchill, Ava Gardner, Maria Callas si Onassis.

Hotelul de 5 stele din Cernobbio, unde o camera costa pe noapte 900 de euro, pare a oferi turistului exigent totul, de la panorama, arhitectura, servicii, confort, istorie, spa pana la o clima blanda in cea mai mare parte a anului. Cuvintele folosite de obicei pentru descrierea acestui loc, grandoare, opulenta, splendoare, fascinatie nu transmit acel fior atat de necesar unui neinitiat in tainele peisajului de vis oferit de lacul Como si imprejurimile sale. In schimb, cred ca imaginile sunt mult mai elocvente: Continuă să citești Clasic sau Modern?

Share

Cine seamana se aduna?!

Colind blogosfera in lung si-n lat si, uneori, sunt surprinsa de ceea ce gasesc. Sunt uimita de diversitatea gusturilor, alegerilor, reactiilor. Am constatat de atatea ori ca oamenii cauta cu infrigurare, adora si lauda lucruri care pe mine ma lasa rece. Si mereu m-am intrebat, oare ce ne atrage cel mai mult, ceva (sau cineva) foarte diferit de noi sau ceva (sau cineva) care sa ne semene? Cum ne alegem blogurile pe care le citim, pe care comentam? Cautam bloguri identice cu ale noastre in ceea ce priveste continutul, felul de a gandi, de a pune problema, de a scrie sau bloguri complet diferite, bloguri care vin cu ceva inedit, propun teme pe care noi nu indraznim sa le abordam niciodata, subiecte pe care nu le stapanim foarte bine? Adica, daca eu am un blog culinar, nu intru decat pe bloguri care posteaza retete? Daca am un blog de moda, Continuă să citești Cine seamana se aduna?!

Share

Eurovision 2012 – Predictii

Breaking News: Suedia a castigat Eurovisionul 2012! Felicitari Loreen! Romania s-a clasat pe locul 12 si a primit puncte de la Moldova(12), Cipru(3), Portugalia(4), Danemarca(1), Spania(10), Italia(7), Rusia(1), Israel(6) si Irlanda(5). Podiumul competitiei a fost completat de Rusia si Serbia.

Aici, pe blog, e adevarat ca nu intr-un articol, ci intr-un comment, dar si in privat, am pronosticat victoria lui Chelsea in fata lui Bayern in finala Champions League. A sosit clipa sa-mi incerc norocul si cu Eurovisionul 2012. Sa vedem, ma insala sau nu intuitia?

Eurovisionul nu a reprezentat niciodata genul meu de concurs, tot timpul am trait cu  impresia ca jocurile se fac in culise, ca valoarea cade pe plan secund, iar cele care realmente conteaza sunt coordonatele geografice si politice (an de an se repeta acelasi scenariu de care suntem cu totii satui si enervati: Rusia primeste 12 puncte de la Belarus, Spania de la Portugalia, Serbia de la Bosnia si Hertzegovina etc). Este esential sa te ai bine cu vecinii, sa ai o imagine buna, iar daca dezvolti amicitii si ai contacte culturale in cat mai multe tari europene, sansele tale sporesc. Oficial se spune ca cel mai important e un show spectaculos, o piesa antrenanta, decent interpretata si multa originalitate. Iar toate aceste calitati le indeplineste anul acesta o singura participanta.

In general nu sunt fan Continuă să citești Eurovision 2012 – Predictii

Share

Teama de capuse

Zilele trecute am participat la o sedinta in zona Tineretului. Impropriu spus participat caci am ajuns exact la finalul acesteia si cum imi ramasese timp suficient inainte de job am hotarat sa inspectez unul din parcurile bucurestene pe care nu le vazusem din precambrian. Incantata peste masura de coloritul arborilor, de vegetatia exuberanta, am calcat cu incredere prin iarba inalta, deasa, m-am ascuns dupa trunchiurile copacilor, m-am asezat printre flori sperand sa obtin cele mai spectaculoase cadre cu peisaje si cu tineri indragostiti. Continuă să citești Teama de capuse

Share

Vise ciudate

 Alicee, Mihaeladm si Paul ne-au transmis o leapsa. Cum personalitatea creativa a acestui blog este Dragos, pentru ca doar el este capabil sa-si imagineze cum s-ar descurca in cele mai bizare situatii, in aproximativ cinci minute a raspuns la una din marile provocari ale vietii lui. O sa va convingeti imediat ca nu exagerez deloc. :biggrin:
 
1. Cum ar fi sa traiesti intr-o carte? Motiveaza alegerea. Care ar fi aceasta? Dar intr-un film? Dar intr-un cantec?

Continuă să citești Vise ciudate

Share

Muzeul Satului din Bucuresti

Va povesteam pe acest articol ca am descoperit cel mai frumos loc din Bucuresti. Si nu e vorba doar de ceea ce vezi acolo, ci mai ales de ceea ce simti in clipa in care ii treci pragul. Imaginati-va ca in mijlocul betoanelor, aglomeratiei si zgomotului infernal al unei metropole, se afla o lume bucolica, atemporala, in care patrunzi timid de teama ca nu cumva vraja sa se rupa, iar magia sa dispara. Aici calmul e atotstapanitor, pana si timpul pare ca refuza sa mai goneasca in ritmul sau obisnuit, nebunesc. Abia iti poti stapani bataile inimii, emotia si curiozitatea de a-i descoperi pas cu pas farmecul, misterul sunt coplesitoare. Atmosfera idilica, casutele pitoresti din diferite regiuni ale tarii si natura proaspata te ademenesc sa petreci cateva ore in unul din cele mai mari muzee etnografice in aer liber din Europa. Cu siguranta, va fi o experienta memorabila pentru ca vei avea ce vedea si mai ales ce fotografia. O plimbare relaxanta pe aleile umbroase ale muzeului, o apreciere a diversitatii culturii romanesti, ce altceva iti poti dori intr-o zi calda de primavara? Continuă să citești Muzeul Satului din Bucuresti

Share

Articolul 500 – Retragerea in glorie?

Acum, ca tot am ajuns blogger mare, imi ramane un singur lucru de facut: sa ma retrag in glorie. Conform unor domni trecuti de prima tinerete, pe care i-am auzit intamplator vineri in parc, discutand pe o banca, numai prostii si disperatii se agata cu dintii de activitatea care i-a propulsat in varf chiar daca vad ca lucrurile nu mai merg ca altadata, ca mai degraba involueaza decat evolueaza. Intr-un cuvant, ca nu mai sunt ce au fost candva. Si eu m-am gandit deseori la acest subiect, dar nu am putut ajunge la o concluzie, cum ar trebui sa procedeze un artist (care poate fi cantaret, balerin, sculptor, pictor, scriitor) sau un sportiv (fie ca este fotbalist, atlet, gimnast), sa se retraga in momentul cand cariera sa atinge apogeul, cand lumea il adora, cand castiga foarte multi bani, cand devine celebru, iar numele lui este pe buzele tuturor sau cand timpul trece peste el, isi pierde inspiratia (daca e artist), forma (daca e sportiv), cand observa ca randamentul sau scade pe zi ce trece iar succesul sau a apus demult? Pentru ca in prima situatie ar avea numai de castigat, daca esti pe val si iti anunti retragerea cu surle si trambite, atunci lumea te va regreta o eternitate, in schimb, daca te incapatanezi sa ramai pana la sfarsit, oamenii se vor intreba: dar asta nu mai pleaca odata, nu vede ca nu mai poate, ca e terminat? Si, inevitabil, te vor eticheta drept penibil. Si, poate ca nimic nu e mai dureros decat sa vezi ca nu mai reprezinti nimic acolo unde candva erai totul.

Ce ar trebui sa faca cineva al carui blog a Continuă să citești Articolul 500 – Retragerea in glorie?

Share