„A trai inseamna sa faci din tine insuti opera de arta”
Terra, posibil cea mai norocoasa planeta din Univers. Speciala, probabil irepetabila. Singura care pulseaza de viata, unica pe care traiesc fiinte superioare, sociale inzestrate cu ratiune, inteligenta si imaginatie. 6, 5 miliarde de oameni. 6,5 miliarde de suflete, de personalitati distincte. Fiecaruia dintre noi ii place sa-si imagineze ca este diferit, deosebit de restul, original prin felul cum arata, cum gandeste, cum se poarta. In fata celorlalti declaram raspicat si extrem de convingator ca nu suntem altceva decat oameni obisnuiti, nici mai buni nici mai rai, nici mai frumosi nici mai urati, banali(chiar si celebritatile afirma asta in interviuri) dar in sinea noastra ne consideram altfel, incomparabili, inegalabili, exceptii. Cunosc pe cineva care se autointituleaza extraterestru. :)
Recent am schimbat locul de munca, iar in prima zi am avut neplacuta surpriza sa constat ca toata lumea se uita la mine ca la o fantoma. Macar daca lucram la opera… M-am lasat studiata, analizata in cel mai mic detaliu, deh, nu aveam ce face, si nu mi-a ramas decat sa primesc cu zambetul pe buze verdictul lor final: “vai dar ce bine semeni cu o fosta colega de-a noastra, prima data am crezut ca esti chiar ea”. Evident ca nu mi-a picat bine deloc, niciodata nu am agreat comparatia cu alte persoane, nici macar cu o vedeta internationala nu mi-ar placea sa stiu ca seman, si mai mult decat atat, intotdeauna am avut tendinta de a-mi alege prietene total opuse mie din punct de vedere fizic. Pe moment m-am simtit mica, insignifianta, depersonalizata.
Fac parte din categoria celor care nu au visat niciodata sa-si paraseasca definitiv orasul natal. Am crescut intre betoanele Bucurestiului, pe zi ce trece mai gri si mai apasatoare, m-am obisnuit atat de mult cu zgomotul claxoanelor si picamerelor, atat de reconfortant la 7 dimineata, cu mirosul de gaze de esapament si praful ce-mi irita exasperant ochii si nasul, cu mizeria, indiferenta si lipsa de educatie a locuitorilor ei, incat daca as lipsi o zi din peisaj, cu siguranta le-as duce dorul. Totusi, cateva imagini ale unui micute asezari de basm, primite cu ceva timp in urma pe mail, m-au facut sa-mi reconsider pozitia. Situat in inima Olandei, Giethoorn nu are cum sa te lase rece. Este atat de romantic si de fermecator, ca oricine il vede se indragosteste instantaneu de el. Nici eu nu i-am putut rezista si am exclamat plina de entuziasm: oh, da, aici mi-ar placea sa locuiesc! O oaza de verdeata, brazdata de canale si lacuri, casute cu multe flori, extrem de pitoresti si expresive , vechi de 200 de ani, podete de lemn ce fac legatura intre gospodarii si restul satului, un exemplu perfect de comuniune om-natura.
Aici nu exista strazi si masini. O lume ireala, fara accidente, stres, poluare.
Probabil ati remarcat obsesia oamenilor de a gasi mereu un supranume sau o sintagma unei asezari, indiferent ca este rurala sau urbana. De a o compara si asemana cu alta mai mare si mai celebra, furandu-i astfel din personalitate. Estompandu-i identitatea. Asa s-a intamplat de-a lungul timpului cu orase precum Bucuresti, denumit Micul Paris, Ohrid, Micul Ierusalim, totul culminand cu definirea a patru orase in mod identic: “Venetia Nordului”. Lipsa de originalitate a atins insa cote nebanuite, pana si acest satuc olandez a fost supranumit tot “Venetia Nordului”. Asadar in Europa sunt actualmente 6 Venetii. Pe cinci dintre ele vi le prezint pe scurt in continuare.
1 Venetia(Italia) – orasul rasarit din apa, supranumit “Regina Adriaticii”. “Prefer sa fiu in Venetia intr-o zi ploioasa decat in orice capitala intr-o zi frumoasa” asa a spus Herman Melville in 1857, captand exact esenta orasului, a cauri magie te prinde in mrejele ei in orice anotimp-chiar daca il vizitezi in miezul iernii, cand o burnita inghetata cuprinde toata laguna, sau in zilele fierbinti si inabusitoare de vara, cand canalele, bisericile vechi si palatele nenumarate sunt scaldate de razele soarelui. Desi amenintat pe mai multe fronturi – poluarea si depopularea sunt probleme reale – , orasul ramane aproape de lumea reala atat cat poate fi o poveste cu zane.
2. Bruges(Belgia) – supranumit Venetia Nordului. :) Singura Venetie vizitata de mine, Bruges e un muzeu in aer liber. Catedrale, cladiri vechi de sute de ani, foste sau actuale centre administrative sau comerciale ofera lectii de istorie si arhitectura la tot pasul.Pentru un est-european exasperat de relatia cu metropola sa agresiva, evadarea e cu atat mai profunda. Civilizatie, estetica urbana, liniste. Stradute inguste si pietruite, canale romantice, cladiri in stil neogotic, casute pitoresc colorate, muzee, ciocolaterii si o stranie senzatie de irealitate. Toate acestea, plus prietenia orasului si a localnicilor iti influenteaza iremediabil starea de spirit.
3. Stockholm(Suedia) – “capitala contrastelor”, supranumit si “Venetia Nordului” :) Stockholm-ul este un arhipeleag in toata puterea cuvantului. Asezat privilegiat pe 14 insule(legate intre ele printr-o retea de poduri si canale) in partea orientala a Scandinaviei, orasul inglobeaza lacul Malar cu apa dulce si intinse portiuni de padure de conifere si mesteceni. Azi numara 830.000 locuitori si a fost atestat prima oara in anul 1252. Este unul dintre orasele europene pline de parcuri, piete si bulevarde spatioase, un exemplu clasic de arhitectura nordica impletita cu tendintele si necesitatile moderne, fara a pierde farmecul trecutului. Muzeele fermecatoare, intinderile mari impadurite, neconstruite si excursiile cu vaporul prin arhipeleag sau in Marea Baltica fac din acest oras una din atractiile turistice preferate in mod special de vecinii lor rusi si de italieni. Cladirile medievale pastrate sunt in stare foarte buna iar bisericile protestante, desi nu sunt foarte multe, sunt frumoase si vechi.
4. Sankt Petersburg. A trai inseamna sa faci din tine insuti opera de arta”, spune personajul anonim din Nopti albe a lui Dostoievski. Si poate nu intamplator filozofia acestuia de viata se indentifica cu orasul in care isi traieste povestea de iubire, un oras prin excelenta dedicat artei, culturii, istoriei. Viata tumultoasa, cutremuratoare, uneori mecanica alteori infioratoare a acestui oras i-a inspirat pe clasicii Gogol, Dostoievski, Puskin, dar si pe scriitorii de secol XX Nabokov si Brodsky. Chiar daca Dostoievski descria orasul ca fiind “cel mai abstract si bine calculat oras din lume”, subliniindu-i artificialitatea impunatoare si rolul de simbol al agitatiilor sociale din vechea Rusie, niciunde nu s-a nascut atata literatura romantica, asa cum s-a intamplat aici. Perfect pentru o vacanta inedita, Sankt Petersburg este orasul care nu oboseste niciodata pe timp de vara. Asezarea acestui oras langa Cercul Polar de nord face ca ziua sa fie mai lunga, iar amurgul sa dureze toata noaptea. Sankt Petersburg este in nord-vestul Rusiei, situat in delta raului Neva, la est de golful Finic al Marii Baltice. Specificul “Venetiei Nordului” cum a fost supranumit Sankt Petersburg, consta in multiplele canale si poduri peste raul Neva, dar si prin arhitectura sa variata cu bulevarde largi si drepte, parcuri si gradini foarte mari cu garduri din fier forjat.
Sankt Petersburg mai este cunoscut sub denumirea Orasul Palatelor. Palatul de Iarna cu Muzeul Ermitraj – simbol al Petersburgului, Palatul de Vara, Palatul Mensikov, dar si Palatul Stroganov cu Muzeul Figurilor de Ceara si Palatul Voronov sunt doar cateva dintre obiectivele turistice mai importante.
5. Amsterdam(Olanda) Casute ce par din turta dulce, canale cu barci si lebede, biciclete conduse haotic si fabrici de diamante, 90 de insulite legate prin 400 de poduri, circa 7.000 de cladiri de patrimoniu, si unul din cele mai mari centre istorice din Europa. Asa poate fi descris Amsterdamul in cateva cuvinte, un oras a carui infatisare a ramas in mare masura neschimbata din secolul al XIX si pana azi. Un loc ce freamata la fiecare secunda, primitor, un simbol al libertatii de exprimare, un oras multicultural unde fiecare gaseste ceva interesant de facut sau de vazut.
Asadar, am identificat o Venetie oficiala, cea a Mediteranei si patru Venetii ale Nordului: Bruges, Sankt Petersburg, Stockholm si Amsterdam, la care se adauga si Mica Venetie (tot) a Nordului, Giethoorn. Iar daca vi se par prea putine, aflati ca mai exista una: Copenhaga. :)
Care este preferata voastra? :)
Sursele folosite la realizarea materialului sunt:
www.dreamdestinations.ro; www.yuppy.ro; www.gotravel.ro; www.artline.ro; www.evz.ro
Wow! M-am indragostit realmente de poza cu acel podet minunat si cu verdele din jur :)
Mi-ar placea mult sa vizitez Amsterdam, dar si Skt.Petersburg, insa nu pot spune ca am o venetie favorita :)
Multumesc din suflete pt rasfatul vizual :)
Pai…toate au podetul minunat si verdele in jur, poti sa fii putin mai exact? :P
Spune-mi numarul ei. :) :) Eu am una, Venetia Nordului. :))) Hai mai, cum e posibil sa existe 6 Venetii ale Nordului? Nu puteau sa le gaseasca alta denumire? Sau sa nu le spuna in niciun fel. :(
Ador Bruges-ul. Tin minte intreaga calatorie, ce am facut pas cu pas, imi amintesc fiecare cladire, canal, straduta, terasa, restaurant, magazin, lucru probat. :)))
Iarta-ma, Nice! :) Am fost mult prea fermecat de imagini si de asta m-am incurcat! e vorba de prima poza pe care ai pus-o in articol.
mai ales lucrurile probate, nu? :P
Prima poza e si preferata mea. Ce coincidenta. :P Da, mai ales ele… :(
Wow, Nice, m-ai lasat, din nou, fara cuvinte … :) Desi am scris despre Olanda, cum am putut sa ratez Giethoorn-ul ???? E minunat de frumos !!!
Toate sunt frumoase, absolut frumoase, mi-ar placea sa locuiesc in toate, simultan :P, dar nu se poate … sa zicem ca as alege unul … hmm, dificila alegere … Noua Zeelanda merge ? =)) Glumesc ! Of, as face tranzitie intre Stockholm si Venetia Italiei :P Sau as locui in Stockholm, dar mi-as lua o casa de vacanta in Venetia ( si nu numai ! ) … :P
:) :) Ma bucur ca ti-au placut, sunt putin surprinsa de alegerea ta. Stockholm? Ma asteptam sa optezi pentru Amsterdam, parca la tine am citit un articol despre el. Eu cred ca raman in Bucuresti. :( :P Glumesc, aleg Bruges-ul sau Giethoorn-ul. :)
O prietenă care fusese în Veneția îmi spunea mereu că marele defect al acelui oraș e mirosul de apă… împuțită…
De privit multe locuri sunr frumoase.
Eu într-un loc de locuit prefer să… am oameni dragi aproape, că pentru peisaje sunt vacanțele. :D
Iti pot garanta ca nu se simte mirosul de apa murdara… Dar ai dreptate, peisajele frumoase sunt pentru vacante. Iar eu imi doresc sa vad cat mai repede si celelalte Venetii ale Nordului. :)
Oricum nu am de gând să vizitez veneția, așa că mi-e indiferent.
Am mult alte locuri de vizitat întâi… munții și peșterile. :D
Mi-ai dat o idee de articol. M-ai ajuta si mai mult daca mi-ai dezvalui care sunt muntii si pesterile pe care doresti neaparat sa le vizitezi. :)
Am vizitat si eu Pestera Muierilor Si-am fost fascinat de faptul ca am intrat in ditamai muntele pe-o parte.. si-am iesit tocmai pe cealalta A fost o experienta placuta.. desi era cam frig.. caci eu eram in tricou Atunci a fost prima oara cand am vazut lilieci.. acum au aparut chiar si pe langa blocul meu De ce sau de unde au venit.. nu prea stiu. Pana sa-i vad si pe aici, credeam ca ei traiesc doar in pesteri :) :)
Munții Luni de pe Ecuador (când ninge la ei, pentru că e fenomenal să vezi zăpezile africane, cascadele, eucalipții ninși)
Muntele Masă
Muntele Galben, să privesc mare de nori de dedesubt
Muntele Waialeale, unde să admir sumedenia de cascade subțiri
Cheile Verdon, Yangtze, Taroko (când plouă sunt de vis), Hamersley
Grotele din Congo, cu celebrele stalagmite și stalactite albe
Stâncile din Scoția (singurul peisaj cu mare care îmi place)
Peșterile de gheață din Austria
Peșterile de calcar de sub dealul Guilin
Peștera Lechuguilla, m-aș simți ca într-un basm în Sala candelabrului
Peștera Mammoth
Și desigur, Glacier Bay… lumea de gheață și zăpadă
Diana…stai sa-mi revin din soc. Inedite gusturile tale in materie de munti si pesteri… 8O
E de rău sau de bine?
Ți-am spus de multe ori că mie îmi plac munții și zăpezile, ceea ce a construit natura, nu mâna omului, să escaladez, să umblu… :D
Și îmi plac peisajele mari, deschise, sihastre… și peșterile dantelate.
Diana, toate locurile pe care doresti tu sa le vezi sunt absolut superbe…doar ca in regiuni foarte indepartate: Africa, Asia de SE, America de Nord, in care eu nici nu indraznesc vreodata sa visez sa ajung. Eu sunt fericita cand am bani de cartela de metrou, imi propun obiective mai usor de atins… Aici pe blog m-am declarat fan absolut al Europei, al plajelor cu nisip alb, coraligen si al…oraselor medievale. Pai Table Mountain e in Africa de Sud, Glaciar Bay in Alaska, ca sa nu mai spun de grotele din Congo… :(
Ai vazut lilieci langa blocul tau? 8O Esti sigur? :( :( Nu am vizitat niciodata pestera Muierii(trebuie sa fie o experienta deosebita ), doar Topolnita. :P
Dap.. sunt sigur..
Prietenei mele chiar ia intrat unul in apartament
Si-am vazut si-n Bucuresti chiar.. pe la etajul 6 :) Dupa ce i-am vazut pe afara (asta vara).. am inchis balconul inainte de nana
Îți dai seama că e o perspectivă pe termen lung.
Mie Europa nu îmi place… parcă e mică și îngrămădită, nu găsești spații întinse neatinse de mâna omului, parcă nu dai de sălbăticie…
Europa vreau să o las pentru bătrânețe și călătorii cu rulota. :D
Lusio, imi pare rau, e prima data cand aud asa ceva. :( :(
De ce? De lilieci :D
Lusio, nu, de lilieci in Bucuresti. :(
Pai si de ce iti pare rau ? Ca nu’s in pesteri ? Ca au evadat ? :) :)
Diana, nici nu vreau sa dau de salbaticie, dimpotriva. :P Ai vazut cumva The Canyon? Te-ar tenta o astfel de aventura?
Lusio, ma indoiesc ca Bucurestiul sau orice oras poate fi mediul de viata propice al liliecilor. :P
Eh.. uite ca mai sunt exceptii
Lusio, intotdeauna sunt, ciudata ca au dat tocmai de tine si de prietena ta. :)) :P
Venetia cea reala si adevarata- asta o prefer eu :)
in tarile nordice e frig, peisajele arata frumos dar……..tot frig este
e frig destul la mine, prefer ceva mai exotic :)
Ceva exotic…te invit la vara in Bora-Bora. :) :) Ce zici? :P
Si isi mai ascunde salariul domne!.. Si ea se gandeste la Bora Bora
pardon.. nu chiar salariul.. ci jobul
accept, sunt gata oricand pt ceva exotic ;)
Hug, my dear. :) Stiam eu ca nu ma lasi la greu. :P
Lusio, Lilly e corporatista, it’s her treat. :) :D Ea e sponsorul. Eu sunt ghida.
Costinestiul nu-ti mai place ? =))
Sincer? Nu. :))) Dar nu pot sa neg ca a fost o perioada cand l-am adorat. Iar de acolo am unele din cele mai frumoase amintiri. :)
Nice, e neaparat necesar ca pe o astfel de coincidenta sa o fructificam: adica, vreau sa te intreb cand mergem acolo? :)
Pai…cand avem bani? :( Maine? :P :)
Pai, pana la tine am bani, de acolo putem sa o luam pe jos, va fi interesant. nu cred ca ne vom plictisi. maine cand ajung in bucuresti te sun. tu sa iti iei un rucsacel cu lucrurile absolut necesare :d :P
Genial. Sa sun la job sa le spun ca lipsesc…o eternitate. :) :P :D
Giethoorn cu siguranta… atat natura cat si asezarea caselor este superba…Ma acapareaza nuantele de verde (fiind una din culorile mele preferate) iar blandetea lacurilor il face sa intreaca propia Venetie (in opinia mea).
Pe mine verdele ma linisteste, imi aduce aminte de vara. Ador vegetatia luxurianta, rusticul, pitorescul acelei asezari olandeze, dar cel mai mult ma incanta faptul ca nu exista blocuri gri, tramvaie, picamere, poluare, asfalt. Doar natura. Ideal.
Pare mai mult un basm, decat realitate…in special din cauza linistii ce domina locul…
E ireal de frumos, parca ti-e frica sa pasesti pe iarba impecabila, totul e atat de curat, de ordonat, de perfect. Da, e numai bun de locuit dupa ce iesi la pensie. :)))
La 65 ?
Asta e varsta de pensionare pentru barbati, nu? Pentru femei nu stiu exact care e. :(
In tara romaneasca si de 65 la femei se vorbeste
Si ce.. daca e 63 te multumeste ?
Lusio, pai eu as vrea sa ies maine. Cu Vacitim. Si sa plecam in Olanda pe jos. Sigur ajungem peste 30 de ani…
important sa fie apa :))) toate sunt speciale
Bine punctat. :) Si tu esti fanul apei? 8O
ooo mai intrebi? is rac, imi place pescuitul… normal ca is “water-fan”
Pai si Lusio tot rac e. :) :) Numai water-fani pe aici. :P
Eu mi’s water apa calma fan Cand e multaaaaaaaaaaaaa cu valuri infricosatoare.. I hate it
Pai Lusio, nu vorbeam de Pacific cu ale lui tsunami, ci de canalele Venetiilor…Nordului. :) Stii ce blande si cumintele sunt? :) :P
Lusio stai linistit… eu sunt water-fan, dar de la distanta! nu vreau sa fac cunostinta indeaproape… ca nu stiu sa inot :))))
eee.. asa da :D
Macar nu’s singur :lo:
“Am crescut intre betoanele Bucurestiului, pe zi ce trece mai gri si mai apasatoare, m-am obisnuit atat de mult cu zgomotul claxoanelor si picamerelor, atat de reconfortant la 7 dimineata, cu mirosul de gaze de esapament si praful ce-mi irita exasperant ochii si nasul, cu mizeria, indiferenta si lipsa de educatie a locuitorilor ei, incat daca as lipsi o zi din peisaj, cu siguranta le-as duce dorul.” – Mi-a placut asta..
Lusio, cred, de fapt nu, sunt convinsa ca intre noi functioneaza telepatia. :) Tocmai ma intrebam ce mai faci, cum o mai duci cu sanatatea…ca in ultimele zile ai disparut complet. :( :(
:) :) Eu fac bine.. nu prea am mai aparut pt ca am avut si alte treburi.. iar fostul post.. scuza-ma.. dar nu prea m-a atras
************
In orasul meu natal nu intalnesc nimic din ce-ai precizat tu. Este un oras foarte curat/ingrijit.. iar masinile nu polueaza asa mult. Dar e normal.. orasul meu e mult mai mic :)
Nu stiu daca (ii) voi duce dorul orasului (in caz de plecare).. sau a oamenilor.. dar cu siguranta voi duce dorul cartierului meu :lol:.. Apartamentului meu.. locul de unde am privit lumea si locurile pe fereastra de ani gramada. De balconul meu pe care ies cu mare placere mai ales vara (ma simt de parca as avea terasa personala :lol:).. sa admir zona.. o zona green.. aranjata si cocheta.. plina de flori pe langa blocuri.. pomi gramada pusi pe langa strada. Gardulete frumos aranjate pe langa blocuri… and etc etc etc :D
A, pai trebuia sa spui ca nu ti-a placut articolul, nu e o problema, de aceea ma straduiesc sa vin cu subiecte variate, ca sa multumesc cat mai multa lume. :)
Nu am ajuns in Slatina, dar daca e asa de curat si verde totul, chiar te invidiez. In Bucuresti e tare uratel. :( :P Iti dau dreptate, si eu as duce dorul casutei mele. De cartier insa…ma dispensez fara mari regrete. :)))
Nu-ti recomand sa vii cand e frig.. ca acum.. ci doar vara Atunci e fain.
Aha, stii tu mai bine… ;)
Aleg Amsterdam.. orasel dragut.. plus :-” multe chestii de facut pe acolo :-” Niste iarba alea alea..
Daca esti burlac si esti abstinent de cateva luni :lol:, mai zbori si pe la vitrine (cu stiti voi ce), alea alea
La vitrine cu …saboti de lemn? 8O Ierburi adica…lalele?
Ierburi adica Weed
Gandesti ca o femeie.. Vitrine cu femei bre
Joking. :P
Me too
Imi place si orasul Sankt Petersburg.. dar nu-mi place limba rusa si nici vremea de pe acolo :(
Rusa e imposibila, nu o suport nici eu, dar trebuie sa recunosti ca noptile albe reprezinta un fenomen pe care macar o data in viata trebuie sa-l vezi. :) Cred ca tie ti se potrivesc cel mai bine, tu oricum nu prea dormi noaptea. :))
O viata am.. si p-aia s-o tot “sforai” ? Dupa ce mor am timp sa dorm BERECHET!
Asta e si unul din principiile mele de viata. :) De aceea am dublat doza de cafea. :))
Somnul e necesar.. Somnul inseamna si odihna. Faza e ca eu nu’s un prieten al lui. Desi mi-e nas de multe ori, cand am putine ore de somn.. cand sunt si obosit. Da cu mine in pat rapid
Eu nu prea dorm de placere.. dorm de nevoie. :)
Nici eu nu dorm de placere, mai ales cand sunt suparata, deprimata, uneori mi-e frica sa adorm si sa nu am cosmaruri…
Aceeasi frica o mai am si eu………..
… ia luati voi cate 4 doze de cafea pe seara :)) sa vezi cum trece frica ;)
Pai vrei sa murim direct? :)) Macar stim o treaba…
eee lasa ca nu muriti…. eu inca-s viu ;)
sau poate-s extraterestru
Tu bei seara 4 cafele?
de obicei doar una… in loc de cola; depinde de seara :D
Nice, sa suni neaparat :) :D
@ Nice
conform Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Venice_of_the_North
sunt nici mai mult, nici mai putin de 16 “Venetii ale Nordului”… Tare, nu? :)
:( :( Trebuia sa vii tu sa ma superi si mai rau cu informatia asta. :P
Sa te supar? De ce? 16 “Venetii ale Nordului” mi se pare foarte tare… :) Ca sa nu mai pun la socoteala Bucurestiul cand ploua torential si Pasajul Marasesti devine “Marele Canal”:)… Ma rog, s-au facut niste lucrari importante la pasaj acum vreo 3 ani si in prezent nu mai e cazul de asa ceva.
(oricum, Bucurestiul ar fii o “Venetie a Estului”, nu a Nordului.
:))) Haios comment, te-am iertat pentru vestea teribila de mai sus. :P
Nu stiu daca sa rad sau sa plang ca adorata noastra capitala devine una dintre Venetii cand ploua.
@Nice: Nu, nu Amsterdam … e un oras foarte frumos, intr-adevar, am scris despre el in cadrul Olandei, insa nu e unul in care imi doresc sa raman. Suedia si tarile nordice in general sunt cunoscute pentru liniste si pace, chiar bunastare. De aceea, din lista ta, am ales Stockholm. :) ( cu o oarecare ezitare, ca si Venetia italiana imi face asa cu ochiul … sexy ! )
@Diana: WOW… pot sa vin si eu cu tine ? :))))
In Suedia am auzit la un momentan dat ca acolo traiesti BINE si din somaj :) :)
La noi, nu din pensie.. dar somaj
moment*
Da, ai dreptate, uitasem de standardul de viata de acolo. E mai aproape Luxemburgul…dar nu e o Venetie. Si nici in Bruges nu se traieste rau. Cred.
Apropo Nice.. Iarasi luni :( :( :( Sper sa vina mai repejor miercuri.. atunci ma simt mai ok. (ca stiu ca vine joi si apoi VINERI – the last day)
Lusio, ce repede a trecut saptamana trecuta, nici nu am simtit cand a venit weekendul. Si acum a trecut si el. :( :( Cum zicea si Silvia, timpul e cel mai inversunat dusman al nostru. Ce e de facut? 8O
Nimic.. nu poate fi oprit :( :( Sau poate.. atunci cand chiar n-ai nimic de facut, decat de frecat menta si atat.. cand admirii peretii din camera (si atat) se scurge al dracului de greu
Da.. a(u) trecut repejor (cele 5 zile).. dar si weekendul la fel :(
Am uitat sa mentionez.. nu (chiar) oprit.. ci facut sa treaca mai greu :D
Lusio, da, trebuie neaparat sa cautam metode pentru a-i incetini zborul. Parca as prefera sa ma uit si pe pereti daca asta mi-ar garanta ca nu mai simt curgerea ireversibila a timpului atat de acut.
In cazul meu cam asa e.. cand e sa fac ceva.. sau sa plec undeva. Zboara timpul.. curg minutele foarte usor. Cand stau pur si simplu degeaba si n-am ce face, parca timpul trece foarte greu..
Hai mai, mereu gasim ceva de facut. Eu nu am timp nici sa respir, unde pui ca-mi neglijez toate sarcinile pentru serviciu. :P
Gasim orice rahat de care sa ne fie drag.. mai putin chestiile de work
Logic
Cat mai stai Nice ? Eu la 2, voi fi deja in pat
Ma duc chiar acum, maine am o zi criminala la job, poate intru de acolo pe net. Sa vedem. :P
Noapte buna si o saptamana cat mai frumoasa iti doresc. :) Hug. :)
Mersi la fel Nice. Noapte buna si tie. Hug! :)
… stii cum spunea tatal tipei din “Contact” (1997 cu Jodie Foster)….
“what’s the point of a universe so vast if we’re the only ones it it? It’d just be such a… waste of space”
:P
Toate sunt speciale în felul lor.
Frumos articol. :D
Ai mare dreptate, toate sunt deosebite, tocmai de aceea m-a intrigat denumirea comuna de “Ventia Nordului”. Sunt convinsa ca orasele respective ar fi dorit sa-si patreze intacta propria identitate. Bun venit pe blog! :)
intr-adevar frumos la acest Giethoorn! Dar ma gindesc ca este si o plictiseala teribila. Nu?!
Din cate am inteles exista in Giethoorn o febrila viata culturala(muzee, galerii, expozitii), iar in imprejurimi exista numeroase alte puncte de atractie. Personal a inceput sa ma streseze din ce in ce mai tare aglomeratia si zgomotul Bucurestiului, numai si pentru acest motiv m-as gandi serios sa locuiesc intr-un orasel rustic0-boem precum cel olandez.
Venetia – Italia, clar! Am vizitat de 4 ori. De fiecare data am fost la fel de fascinata ca atunci cand am fost prima oara. Si as reveni oricand, chiar daca nu imi place sa merg de 2 ori in acelasi loc.
Sa stii ca ma gandeam la tine cand scriam articolul, cunoscand perfect dragostea ta pentru Venetia. :)
Super si asta Nice, m-am plimbat asa frumos. Venetia originala am vazut-o e splendida, dar sincer nu as dori sa si locuiesc acolo. As prefera sa am o casuta mica si cocheta la Giethoorn:))
Merci mult :) , poate ajung si one day sa traversez Podul Rialto si sa admir Piata si Bazilica San Marco. :( Intre mine si casutele din Giethoorn a fost dragoste la prima vedere, ma bucur ca-mi imparatasesti sentimentul. :)
Aia mica este preferata mea, Giethoorn. Cochetel si fara strazi, e tot ce-mi pot dori de la un orasel, chiar daca imi va fi dor un pic de orasul asta murdar, frumos, aglomerat, de necirculat cu masina, superb. Si sa stii ca fiecare om se crede in sinea lui buricul universului. Si, poate chiar este. Toti contam impreuna sau separati. Cine stie langa ce Einstein stam… sau cu ce Graham Bell discutam… Desigur ca fara oportunitati de-a-si etala talentul :)
Poate se crede special, dar buricul Pamantului? Sincer, nu-mi doresc astfel de oameni in jurul meu. :)
Apropo de agitatia oraselor, nici eu nu am dorit sa-mi parasesc orasul natal, considerandu-ma un “produs” citadin.
Pentru aceia care traiesc in orase mari citisem undeva afirmatia asta: “Iubesc betonul, iubesc arhitectura, zgomotul taxiurilor si nu ma simt deloc bine atunci cand e liniste”.
Altfel, Giethoorn-ul mi se pare si mie foarte pitoresc, mi-ar placea sa stau o vreme acolo, dar nu prea mult…
Daca esti multumit cu locul unde esti in prezent, totul e ok. :)
mi-ar placea sa ajung la St. Petersburg. am auzit ca orasul este fabulos …
Pentru Noptile Albe as merge si eu acolo. Restul nu ma prea tenteaza. :)
eu voi fi o opera de arta :)))))))))
:D Ai grija ce-ti doresti… :P
doamne…nu credeam ca poate exista ceva atat de frumos…p.s nu putem fi siguri ca Terra e sg planeta care pulseaza de viata…parerea mea
Pana la proba contrarie nu prea avem ce face…trebuie sa ne obisnuim cu acest statut in Univers. :P
Faine locuri sunt în lumea asta şi chiar nici eu nu suport comparaţiile de genul ăsta. O mică asemănare, precum apa pe lângă clădiri dă un pattern supărător. Eu încă mă bucur de locurile frumoase de la noi, fără să caut Veneţia din Carpaţi sau Parisul Danubiano-Pontic. Felicitări pt articol :)
In sfarsit cineva care-mi intelege offul. Asadar iti place doar Romania, interesant… :)
Frumoase locuri, chiar daca nu sunt eu tocmai topit dupa lacuri si case plutitoare :) Ne-ai oferit insa un ragaz, un prilej de-a ne delecta privirile, si asta e minunat :) Si mi-a placut partea introductiva la post-ul tau :)
Cam asta era si scopul articolului. Iti multumesc! :) Regret ca nu-mi impartasesti pasiunea pentru lacuri si canale. :P