Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Am preluat de la Alexandra o lepsuta despre principii de viata. Kind of funny, as aprecia pe moment, de vreme ce singura deviza dupa care-mi ghidez viata e “fac ce vreau, dar stiu ce fac”. :mrgreen:   Totusi, hai sa incercam un fel de clasament al celor 10 principii sanatoase de viata pe care eu le imbratisez si urmez cu strictete. :P

1. Be open-minded, modest and don’t judge anyone!

2. Nu cere un lucru pe care  nu-l poti oferi.

3. Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta!

4. Lupta intotdeauna corect.

5. Daca cred in Dumnezeu si nu exista nu pierd nimic, in schimb daca nu cred si EL exista, atunci am pierdut totul.

6. E in zadar sa vorbesti celui care nu vrea sa te asculte.

7. Nu intotdeauna trebuie sa intoarcem pagina, uneori trebuie sa o rupem.

8. Zambeste. Ca replica la momentele in care esecurile ti se vor parea insurmontabile, goneste tensiunea si ingrijorarea excesiva prin ras, eliberandu-ti astfel mintea si gandeste clar solutia optima. Nu te lua niciodata prea in serios.

9. Fiecare zi e un dar special de la Dumnezeu si cu toate ca viata poate sa nu fie intotdeauna dreapta, nu trebuie sa permitem durerii si obstacolelor sa ne otraveasca atitudinea, planurile si viitorul. Nu vei avea castig de cauza atat timp cat esti imbracat cu haina urata a compatimirii de sine. Nu fa asta niciodata, intotdeauna exista o cale mai buna, ai grija s-o descoperi!

10. Vei avea parte de un lucru atunci cand vei crede in el.

Principiul meu absolut de viata este chiar  titlul articolului.

Iar in final 10 lectii pentru a trai experienta umana
de Cherie Carter-Scott

Regula nr. 1 : Vei primi un corp

Chiar daca iti iubesti corpul sau nu, este al tau pentru toata viata, asa ca accepta-l.
Ceea ce conteaza este inauntrul tau.

Regula nr. 2 : Vei primi lectii

Viata reprezinta o experienta continua de invatare, fiecare zi aducand oportunitati de a invata mai mult. Invatarea acestor lectii reprezinta cheia catre descoperirea si implinirea propriei tale vieti.

Regula nr. 3 : Nu exista greseli, exista doar lectii

Evolutia ta catre intelepciune este un proces de experimentare, incercare si greseala, asadar inevitabil lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului sau vor iesi exact asa cum vrei tu. Compasiunea este remediul pentru judecata aspra a noastra si a celorlalti. Iertarea nu este doar divina, ea reprezinta comportamentul prin care se sterge un gol emotional. A te comporta etic, pastrandu-ti integritatea si cu umor in special capacitatea de a rade de tine si de propriile tale greseli confirma faptul ca greselile sunt doar lectii pe care trebuie sa le invatam.

Regula nr. 4 – Lectia se repeta pana cand este invatata

Lectiile se repeta pana cand sunt invatate. Ceea ce se manifesta ca probleme si
provocari, neplaceri si frustrari sunt lectii : acestea se vor repeta pana cand le vei accepta si invata. Constientizarea si abilitatea ta de a face schimbari sunt elemente necesare pentru invatarea acestei reguli.
Fundamentala este de asemenea acceptarea faptului ca nu esti o victima a
circumstantelor sau a sortii -cauzele trebuie recunoscute; altfel zis: totul se intampla raportat la modul tau de a fi si la comportamentul tau. A invinovati pe altcineva pentru propriile tale probleme este un mod de a scapa si de a nega; tu singur esti responsabil pentru tine si pentru ceea ce ti se intampla. Rabdarea este necesara, schimbarea nu vine peste noapte, asa ca acorda timp schimbarii.

Regula nr. 5 : Invatarea este un proces continuu

Cat traim invatam. Intra in ritmul vietii, nu i te impotrivi. Asuma-ti angajamentul de a invata si de a schimba : fii suficient de umil pentru a-ti recunoaste propriile slabiciuni, si indeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru ca rigiditatea va nega libertatea noilor posibilitati.

Regula nr. 6 : Acolo nu inseamna mai bine decat aici

Celalta parte a dealului s-ar putea sa fie mai verde decat a ta, dar existenta ta acolo nu garanteaza fericirea eterna. Fii recunoscator si bucura-te de ceea ce ai si de calatoria ta. Apreciaza mai bine ceea ce este bun in viata ta, decat sa acumulezi lucruri care nu te vor conduce catre fericire. Trairea in prezent te ajuta sa obtii pacea.

Regula nr. 7 : Ceilalti sunt oglinzi ce te reflecta pe tine

Iubesti sau urasti ceva la o persoana raportat la ceea ce iubesti sau urasti la tine. Fii tolerant; accepta-i pe ceilalti asa cum sunt si straduieste-te sa constientizezi; straduieste-te sa te intelegi si sa percepi obiectiv propria ta persoana, gandurile si sentimentele tale.
Experientele negative sunt oportunitati de a vindeca ranile pe care le ai. Ajuta-i pe ceilalti, si astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil sa-i ajuti pe ceilalti este un semn ca nu raspunzi corespunzator propriilor tale nevoi.

Regula nr. 8 : Ce se intampla cu viata ta este alegerea ta

Detii toate uneltele si resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asuma-ti responsabilitatea asupra ta. Invata sa renunti atunci cand nu poti schimba lucrurile. Nu te enerva : gandurile amare iti intuneca mintea. Curajul este in fiecare dintre noi : foloseste-l atunci cand trebuie sa faci ceva bun pentru tine. Cu totii avem o putere innascuta si un spirit aventuros pe care ar trebui sa le folosim pentru a imbratisa ceea ce urmeaza.

Regula nr. 9 : Raspunsurile sunt la tine

Ai incredere in instinctele tale si in sentimentele tale, chiar daca le auzi ca o voce slaba sau daca apar ca o sclipire de moment. Asculta-ti sentimentele ca si cum ar fi sunete. Vezi, auzi si ai incredere. Foloseste inspiratia innascuta.

Regula nr. 10 : Vei uita toate acestea la nastere

Toti ne nastem cu aceste capacitati : primele noastre experiente ne conduc intr-o lume fizica, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotarate, cinice si lipsite de credinta si incredere.

Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevaruri universale care se aplica tuturor.

Cand te ratacesti, apeleaza la ele. Ai incredere in puterea spiritului. Aspira catre intelepciune : aceasta este ultima incercare a vietii si nu cunoaste limite in afara acelora impuse de tine.

Sunt curioasa dupa ce principii isi conduc viata urmatorii: Dragos FRD, Happygirls, Crisuadi, Adakiss, Danny, Klausen, Madalina, Paul, Orry, Cristina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

104 comentarii la “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!”

  1. @ Nice, imi pare rau, dar n-am reusit sa inteleg subiectul lepsei. Adica ce sa fac? Sa scriu 10 principii de viata? Care cred eu ca sunt bune sau pe care le si aplic? Si cât de variate pot fi?, tu ai luat toata “crema”….

    1. Dragos, e foarte simplu, trebuie sa enumeri 10 principii de viata pe care le aplici tu! Eu a trebuit sa ma reinventez( sa zicem asa) pentru ca nu puteam copia raspunsurile Alexandrei…in principiile careia m-am regasit destul de mult. :(

    1. Dragos, esti facut pentru blogul asta, ti se potriveste perfect deviza lui: One rule: No rules, asa si cu tine, te ghidezi in viata dupa un singur principiu: nu am principii, fac doar ce vreau eu, nu dau socoteala nimanui. :) E si asta o chestie! :P

  2. Foarte frumoasa aceasta reinventare :) Ai trasat o cale interesanta, formata numai din principii care merita pretuite cu adevarat. Cred ca daca aceasta cale este urmata, rezultatul va fi descoperirea echilibrului interior.

      1. Se poate spune si asa, nu sunt creatie proprie. Doar punctul nr 1 imi apartine. E vreo problema?
        Le-am pus pentru ca eu cred in ele si de cele mai multe ori le si aplic. :) ;)

  3. Regula nr. 4 – Lectia se repeta pana cand este invatata

    “Rabdarea este necesara, schimbarea nu vine peste noapte, asa ca acorda timp schimbarii”

    de acord… dar nu in orice situatie!!
    degeaba astepti tu schimbarea, daca aceasta vine prea tarziu si nu mai ai nevoie de ea !

    schimbarea trebuie sa o faci tu, nu sa o astepti, ca nu o sa cada nimic din cer! nici schimbari nici altceva.

    viata unui om este limitata de timp, in schimb experienta nu poate fi limitata de nimic. asta este problema

    timpul trece prea repede pentru a avea rabdare.Rabdarea poate insemna o luna, un an, 10 ani….

    Regula nr. 9 : Raspunsurile sunt la tine

    “Ai incredere in instinctele tale si in sentimentele tale”

    da …. mereu am avut… :D
    e doar o problema… grava! de multe ori chestia asta te face sa pari(sau poate chiar esti) obsedat ! ….
    Cred ca doamna Cherie Carter-Scott nu are cunostinta de cauza din acest punct de vedere!

    oricum… eu nici nu mai fac diferenta! (era doar un exemplu)

    Cateva dintre aceste reguli, sunt in contradictie

      1. “Ai incredere in instinctele tale si in sentimentele tale”

        in instincte da … dar in sentimente….. nu cred ca e buna idee. sentimentele te fac sa te indragostesti de cine nu trebuie, ! atunci esti obsedat … intelegi la ce ma refer?

        ..oricum nu baga de seama ce am scris( mi se intampla numai mie )

      2. Inteleg prea bine. Mi-as fi dorit sa nu fi inteles… :(
        Stai linistit, cu totii trecem prin asa ceva, doar persoanele foarte rationale se pot lauda ca nu au comis greseala de a se indragosti de cine nu trebuia. Ce am remarcat eu la tine, dincolo de look-ul de “bad boy” se ascunde un suflet sensibil, o persoana iubitoare, calda, manata doar de sentimente nobile. Ma intreb, fata de care tu te-ai indragostit, nu a vazut toate astea?

  4. 4. Lupta intotdeauna corect.

    5. Daca cred in Dumnezeu si nu exista nu pierd nimic, in schimb daca nu cred si EL exista, atunci am pierdut totul. Nu e corect : asta pleaca de la premisa clara ca El exista . Principiul 5 este asa : Daca cred in Dumnezeu si nu exista nu pierd nimic , daca cred in Dumnezeu si el exista deasemenea nu pierd nimic !

    6. E in zadar sa vorbesti celui care nu vrea sa te asculte.

    10. Vei avea parte de un lucru atunci cand vei crede in el.

    Ce se intampla cu viata ta este alegerea ta

    1. Be open-minded

    Cam astea ar fi din ce ai insirat tu . Restul imi aduce prea mult a morala crestina care s-a dovedit intelectual castratoare(nu in intregime..) de-a lungul timpului . Chestia cu intorsul obrazului , ce tie nu-ti place.., nu judeca pe altul..etc ,etc imi repungna organic . Nu suport ipocrizia sfantului paul caruia i-au cazut solzii de pe ochi dupa perioada lui satrapica !

  5. Am facut si eu leapsa asta acum cateva luni si mi-a placut mult…doar ca unele principii pe care le-am citit aici difera un pic de ale mele ( cum e si normal). In ochi mi-a sarit nr 3 – 3. Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta!…Eu am fost mereu razbunatoare cu cei care au meritat, care mi-au facut rau, mai ales intentionat. Eu spun ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii si roata aia se mai intoarce, dar nu intotdeauna…nu strica s’o mai invartim si noi din cand in cand :)

  6. ” Nu cere ce nu poti oferi. Mare adevar, Nice, mare adevar graiesti…”

    Iulia , te rog , explica-mi daca n-am iubire , de ce n-ar trebui sa cer ? Si daca am iubire si nu pot s-o ofer , de ce n-as putea cere ?
    In ce consta marele adevar ? Ti-as fi recunoscator daca nu mi-ai raspunde in doi peri !

    1. Ceri iubire doar atunci cand esti sigur ca poti oferi si tu acelasi lucru la randul tau. Nu-i ceri respect unuia pe care tu nu-l respecti. Nu-l vei capata niciodata! Nu poti sa-ti imaginezi ca in timp ce tu-l umilesti, il minti, iti bati joc de el, celalalt te va trata corect! Nu-i cere fair-play cand tie nici prin cap nu-ti trece sa-l oferi!

      1. ” Si daca am iubire si nu pot s-o ofer , de ce n-as putea cere ? ”

        ” Ceri iubire doar atunci cand esti sigur ca poti oferi si tu acelasi lucru la randul tau. ”

        Asta nu-l consider raspuns , ci afirmarea din nou a acelui principiu la care intreb din nou , de ce ?

        Porniti din start ca eu , daca sunt al dracu’ d-aia nu vreau sa ofer ( nu vb. de mine..) . Am spus nu pot . poate nu stiu , asta inseamna ca sunt demn de dispret si n-o sa gasesc iubire niciodata ?

        Daca sunt etern sarac (lasati-ma cu motivele , de ce , de ne ce ) si nu am bani , n-ar trebui sa cer pentru ca nici eu nu pot oferi bani ?
        Cand daruiesti ceva cuiva , nu trebuie sa astepti nimic inapoi si nici nu te intereseaza daca poate , vrea , sau nu sa dea si el !

        Nu primeste cel care ia , ci cel care daruieste !
        Aud?

      2. Tu poti sa ceri orice, dar nu te astepta sa-ti ofer eu. Nu sunt nici atat de buna, nici atat de darnica, nici atat de inteleapta. Aspir spre asa ceva…dar probabil ca nu voi ajunge prea curand acolo.
        Astea-s principiile mele, descopar cu bucurie ca nu toata lumea e de acord cu ele. Tocmai asta si asteptam, sa veniti cu argumente contra.

      3. Daca nu respect pe cineva inseamna ca-l dispretuiesc , dispretuindu-l nu-l mai fregventez , cum sa-i ceri respect cuiva pe care-l dispretuiesti ? Despre ce vorbim ?
        Ce vreau sa spun este ca , in orice situatie , cand daruiesti nu trebuie sa te astepti in veci sa primesti inapoi ceea ce ai dat . Deci nu vorbim de cei care nu au si nu dau . N-are sens. Nu esti altruist cu conditii , altruismul nu are conditii , este de la sine inteles ! !
        De asta spun ca nu are sens sa mai discutam despre acest principiu .
        Sa nu te astepti sa primesti ce nu poti sa dai : aici nu vorbim de calitati , ci despre o lipsa , despre un defect al cuiva . Principiile nu evidentiaza defecte . In sensul acesta …bat apa in piua . :-)

    2. crisuadi,
      In lumea mea, lucrurile stau destul de simplu si se bazeaza pe corectitudine.
      Uite, sa zicem ca esti de partea cealalta a baricadei iubesti (ca tot te-ai axat pe subiectul asta), dar, ea nu te iubeste. Ok, nu e vina ei ca nu te iubeste. Vina ei e ca iti pretinde sa o iubesti, iar daca, din intamplare tu alegi ca azi sa iti tii pentru tine sentimentele, pentru ca pur si simplu esti satul sa nu primesti feed-back, ea se ofuschează, clachează, se enervează şi reproşează.
      Iar tu, pici aiurea, deşi eşti singurul care iubeşte.
      Eh? E corect?

      1. Iulia , fii serioasa , daca ea nu ma iubeste , nici eu in veci nu pot s-o iubesc . Pot sa incerc s-o fac sa ma iubeasca . Daca vad ca nu vrea , sint tampit sa mai incerc , sau crezi ca sint bolnav ?
        In primul rand am spus:
        ” Porniti din start ca eu , daca sunt al dracu’ d-aia nu vreau sa ofer ( nu vb. de mine..) . Am spus nu pot . poate nu stiu , asta inseamna ca sunt demn de dispret si n-o sa gasesc iubire niciodata ? ” , si voi n-ati raspuns , nici tu , nici Narcisa…
        Asa ca nu te mai repezi sa crezi ca automat tot eu cad naspa .

      2. Imi place fraza cu care ai inceput , ca si cand ceilalti sunt trisori , porniti pe inselaciune , nu pe corectitudine , ca la tine…Drept pentru care , si pica aiurea ceilalti …

  7. @ crisuadi, “ce tie nu-ti place altuia nu-i face” nu e din morala crestina, ci din cea iudaica. Si nici aia cu “judecatul” nu e chiar asa. Cine te-o fi suparat dintre crestini de esti asa pornit?

    1. Ah , n-am stiut .
      Daca ai spus ca nu e chiar asa , inseamna ca nu e nici chiar altfel .
      De unde ai tras concluzia ca sint suparat pe crestini ? Treaba lor ! Sa mature drumul catre biserica pana cand vor ei…

  8. Bun. Am stat si m-am gândit. Intr-adevar, “baza” o reprezinta proverbul “ce tie nu-ti place altuia nu-i face”. Urmeaza “invata de la toate”, apoi cele 10 porunci. O singura divinitate…respectul…sa nu furi, sa nu minti, sa nu ucizi, sa nu râvnesti la averea altuia, la femeia altuia…Principiile sunt superbe in teorie, dar in practica e un pic mai greu. Ca sa ies din bucluc “inventez” eu niste definitii personale despre ce inseamna una sau alta. In felul asta impac atât principiile, cât si faptele.

  9. 5. Daca cred in Dumnezeu si nu exista nu pierd nimic, in schimb daca nu cred si EL exista, atunci am pierdut totul.

    Cu tot respectul, asta mi se pare o mare porcarie. Ce facem aici, santaj sentimental? Fiecare e liber sa creada ce vrea, dar sa faci pe credinciosul doar ca sa te “pui bine” cu divinitatea, asta suna a târguiala. Ceva gen “uite, eu cred in Tine, dar si tu ma primesti dupa aia in Rai, da?”

  10. @ un nou sens, Pascal n-a fost singurul care a inteles sa se târguiasca in acest mod cu divinitatea. In istoria “glorioasa” a Frantei au mai existat “cazuri”.

  11. @ un nou sens, logic. Inaintea lui a fost (printre altii) Clovis, care scotea panseuri de genul “Dumnezeu al Clothildei, daca voi câstiga lupta asta, ma crestinez!”. Marfa de credinta!

    1. Dragos, nu vreau sa te supar, stiu cat esti de atasat de cei ce ne conduc actualmente tara, dar unele din hotararile guvernului imi par mult mai devastatoare decat orice explozie solara.

    1. mi-e frica sa cred in ceva cu toata taria ca apoi sa fiu dezamagita, de fapt, tot timpul imi iau o marja de siguranta in caz ca nu se intampla ceea ce-mi doresc

      1. Probabil ca asta se intampla cand realizarea cu succes a unui anumit proiect tine si de alta persoana, nu doar de tine, iar celalalt are un comportament care te lasa intr-un fel sa intuiesti finalul. Dar daca depinde doar de noi ca un lucru sa iasa, atunci nu trebuie sa ne temem de nimic.

  12. Hai ca am reusit sa scot la lumina vreo zece principii de viata pe care le-am pus pe blog, dorind sa raspund provocarii pe care mi-ai lansat-o.
    Impartasesc si cateva din principile enuntate de tine dar n-am vrut sa copiez ceea ce ai scris tu.
    Sper ca raspunsurile mele sa te multumeasca.

    1. Iti multumesc ca ai raspuns la “provocare” si apreciez principiul tau nr 9: Fii sincer cu tine si cu ceilalti. Ar fi ideal daca tot mai multa lume si l-ar insusi. Mai putine drame…

      1. Da, am inteles unele lucruri si in urma experientei dobandite pana acum si am priceput ca asa trebuie procedat in acele privinte.
        Am mai invatat si sa n-am incredere foarte mare in (unii) oameni fiindca as putea fi dezamagit. Cu toate astea, ma consider o persoana sociabila, dar nu ma “trag de sireturi” cu nimeni.

  13. @ un nou sens, nu e vorba ca moare individual fiecare om, ci ca s-ar duce de râpa toata omenirea. Pentru divinitate nu e o mare problema, are timp sa creeze alta. Dar pentru noi, omenirea asta pe care o avem, asa cum e, e singura….

    @ Nice, NU sunt atasat de actualii conducatori, ca orientare generala imi place sa cred ca sunt liberal. Chestia e ca, daca tendinta generala a poporului ma face mereu sa aleg in turul al doilea raul mai mic, acesta va fi reprezentat intotdeauna, dar intotdeauna, de candidatul anti-PSD. In menajeria aia de acolo au existat pâna acum doi oameni care mi-au placut: Cristian Diaconescu si Ecaterina Andronescu. Cristian Diaconescu nu mai e in PSD, iar Ecaterina Andronescu nu va candida niciodata, presupun, la functia de “el presidente”.

    Vrei sa vezi “explozii solare” inainte de vreme? S-ar putea sa le ai la prima motiune de cenzura care va trece…

    @ happygirls, ce e viata? O lupta! Deci, te lupta…

    1. Nu inteleg, vrei sa spui ca ne-ar fi mai rau cu un alt guvern? Se poate mai rau de atat? Dragos, ultima lege, cea cu reducerea pensiilor si a salariilor bugetarilor e strigatoare la cer! Si presupun ca nu se vor opri aici.

  14. @ un nou sens, nu am certitudini, dar nu cred ca se va ajunge tot aici, intrucât informatia acumulata nu dispare. Disparem doar noi. S-ar putea ca urmatoarea lume sa fie mai buna.

  15. Si daca tot suntem la capitolul “corpuri astronomice”:

    Profesorul : “Cine a fost primul om care a ajuns pe Luna ?”
    Gigel : “Un somalez care s-a jucat cu elasticul de la chiloti…”

  16. @ Nice, Guvernul actioneaza dupa o logica simpla, care n-are a face cu moralitatea: iei de la cei la care tot tu dai, pentru ca in felul asta ai control. Alternativa ar fi sa te lupti cu coruptia, evaziunea si cu “nucile tari” ale economiei, ceea ce ar insemna consum de energie in plus, cu rezultate imprevizibile, intrucât s-ar putea sa superi pe cine nu trebuie….

    Un alt guvern (si ma refer la un guvern al opozitiei) ar insemna mai mult haos in acest moment, asta e si motivul pentru care, chiar daca fac atâta taraboi, mesajul lui Ponta & Co este urmatorul: Basescu n-are decât sa-l schimbe pe Boc, noi nu intram la guvernare. Normal! La placinte inainte….acum e o situatie dezastruoasa, cine risca sa-si aprinda paie-n cap in afara de unul ca Boc? Avem criza generala plus criza cauzata de golurile din economie strânse sub pres timp de 20 de ani, nu doar in doi ani. Acum platim pretul pentru intreaga minciuna post-decembrista, din care PSD s-a infruptat mult mai adânc decât toate celelalte partide la un loc.

    Crezi ca lighioanele opozitiei sunt nebune? Stiu foarte bine ca n-au ce-i face lui Basescu, e prea tare, a maturat pe jos când a vrut cu ele! Dar trebuie sa faca scandal, sa vada toata lumea ca exista. Uita-te la moacele lor caricaturale, cât de competente iti par?

    Guvernul a facut o singura greseala enorma: n-a comunicat. A intors spatele mogulilor si nu a gasit o formula viabila de a-si directiona mesajul in mod judicios catre public. Iar mesajul este simplu: suntem in rahat si, daca va tineti in continuare de proteste si nu de munca, vom fi cu atât mai mult in rahat.

    Nu se vor opri aici. Cresterea taxelor e iminenta.

    Opozitia mai are de doi bani speranta intr-o noua motiune de cenzura. Imi doresc din toata inima sa treaca, pentru a avea cu ce sa compari!

    @ un nou sens, pai lumea perfecta inseamna finalul….noi suntem la inceput. E bine ca tie iti place cum suntem. Mie nu!

  17. @ Nice, lucrurile sunt legate intre ele. Adica 4 ani sunt unii, dupa aia vin altii si preiau ce au facut ailalti, nu pot incepe de la zero. In general, au aceleasi metehne, sa fraudeze cât mai mult, sa transforme banii publici in bani privati, sa-si aranjeze rudele, prietenii, partidul. Tonul l-a dat PSD si ceilalti nu s-au lasat mai prejos. Dar tunurile si jafurile cele mai atroce s-au dat in perioada 1990-1997. Atunci a fost jefuita Bancorex atât de dur ca a trebuit desfiintata (acolo erau fondurile fostei Securitatii si fondurile provenite din tot felul de aranjamente ale statului mai mult sau mai putin clandestine, care s-au evaporat fara mare bataie de cap având in vedere ca unele din ele nici nu existau oficial), atunci s-au infiintat banci doar cu scopul de a devaliza tara si românasii (Bancoop, Banca Religiilor), atunci s-a privatizat mare parte din economia nationala pe câtiva lei, atunci chiriasii si-au cumparat apartamentele pe nimic (si nu ma refer la apartamentele de bloc). Mita electorala, turismul electoral, frauda electorala, de care au facut mare caz prostanacii la sfârsitul anului trecut, tot ei le-au infiintat si asta e!, uneori elevul isi depaseste maestrul. Nimeni n-a reusit sa traseze falii in constiinta nationala atât de adânci: sa incaieri intelectualii cu muncitorii, chiriasii cu proprietarii, minerii cu bucurestenii, timisorenii (si mare parte din bucuresteni) cu toata tara, ei bine, un asemenea randament al distrugerii n-au reusit sa aiba nici turcii, nici rusii. Si vii tu acum sa-mi spui ca asta e o scuza simpla.

    Desigur. Mare grozavie ca Elena Udrea a cumparat perdele de 10.000 eur sau ca nu-stiu-care consilier de ministru face parte si dintr-un consiliu de administratie si are 10.000 eur pe sedinta. Desiguuuuur, asta e mult mai grav decât ce a facut Felix cu milioanele de dolari ale Securitatii pe la inceputul anilor ’90…..sau ce s-a intâmplat pe la Loteria Nationala…si bietul Nastase!, i-a lasat o matusica 500.000 eur mostenire….care matusica abia isi ducea traiul intr-o garsoniera amarâta…Si astia vin acum si ne dau lectii de moralitate!

    Repet: imi doresc sa treaca a doua motiune. Sa vezi atunci competenta!

    1. Dragos, vad ca lumea e incantata de postarile tale politice si le apreciaza prin vot. Prin urmare am facut si eu acelasi lucru. Nu am cum sa raman indiferenta la cantitatea si mai ales calitatea argumentelor aduse. :)
      Vazand acest succes la public(apropos de temerile tale), iti mai propun inca o data, scrie un articol pe acest subiect!

    1. Dragos, tot ce e inflamat peste masura intra la spam. :)) Eu gandesc practic, daca lumea vrea politica, de ce sa nu-i dam lumii ce-si doreste? Articol serios, pamflet, nu conteaza, atat timp cat face oamenii fericiti. Fii si tu atent putin, niciun comment pana acum nu a fost votat, cum am deschis discutia de politica, cum au venit si aprecierile. Eu sunt anti si am fost votata negativ, tu esti pro guvernare si ai obtinut doar voturi pozitive, eu cred ca lumea e pro Basescu! 8O :))) Sau lumea e pro Dragos? ;)

  18. @ Nice :-) :-) :-) Multumesc celor care au votat, dar nu ma intereseaza…as fi preferat sa scrie “misto postare”, ca sa stim despre cine e vorba. Sau poate au intervenit serviciile secrete, ca am auzit ca e dictatura…Ma gândesc la pamflet…

    1. Sa aflam cine te iubeste pe tine si ma uraste pe mine? :)))
      Cred ca e prea las sa-si arate fata, dar mie imi convine de minune ca macar unul din proprietarii blogului e simpatizat. :) Mai nasol era daca nu te placeau nici pe tine… :(

  19. Misto postare!
    Eu am votat pentru Dragos,insa nu impotriva ta Nice.
    Cum as putea?Fiecare are dreptul sa creda ce vrea.
    Eu insa nu am cum sa nu fiu de acord cu Dragos.

    1. Andreea, femeile nu sunt niciodata lase, ele au curajul asumarii propriilor fapte! Nici nu mi-a trecut prin cap ca m-ar fi votat negativ o fata, imi este foarte clar ca a fost un EL. :)
      Doar ca acum, spre deosebire de trecut, nu-mi mai pasa!
      Ma bucur ca l-ai votat pe Dragos, ca tot e el putin nelamurit in privinta viitorilor cititori ai articolelor cu tema basesciana si bociana. :)))

  20. poate pentru ca sunt INCA putin mai naiva – imi doresc o lume mai buna! Posibil ea sa nu existe … totusi cred in ea!
    Poate peste cateva generatii … poate peste o 100 de ani … important ca ea sa fie … copii copiilor mei sa beneficieze de ea si tot sunt multumita ….

    Dar oare … nu visez cu ochii deschisi?

  21. Sa traiti bineeeeeee

    Eu am doar 2 principii, dar bune…
    a) sa ne ajutam unii pe MINE
    beeee) e mai bine sa fiu optimist si sa ma insel decat sa fiu pesimist si sa am dreptate…
    ce)-mi plac glumele mele

    Andreea
    Ai binecuvantarea mea sa-l iubesti si pe baiatu… :)

  22. Măcar tu faci ce-ţi place :) …acupunctură
    Scuze, mihai arsene, mă bucur că nu te-ai supărat.

    În ceea ce priveşte situaţia jalnică în care ne-au aruncat guvernările vechi sau noi, dincolo de corupţie, minciună, lipsa unor politici sociale corecte…e bine să nu uităm că adevărata criză este ceea a incompetenţei.

    Socotiţi şi voi, cam când vom ieşi din ea?

  23. Scuzaţi eventualele greşeli ortografice(încă nu mi-am but cafeaua ;) ).

    Cred că ar ajuta mult şi principiul conform căruia ar trebui să nu-l privim pe semenul nostru de sus decât atunci când îi întindem o mână, pentru că astfel ne ajutăm şi pe noi să ne ridicăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *