Ce ne dorim de la un barbat?

Se spune ca noi, femeile, suntem mult mai complicate decat barbatii. Cand vine vorba de relatii, barbatii se rezuma la prima impresie: le place o femeie si isi doresc brusc sa o cunoasca. Femeile insa analizeaza situatia si, bineinteles, barbatul care le iese in cale si se gandesc bine inainte de a-l accepta in viata lor. Suntem mai precaute si avem o serie de “cerinte” atunci cand suntem dispuse sa acordam atentie unui barbat.

Sa fie independent

Suntem atrase in special de barbatii independenti, care stiu sa isi poarte singuri de grija si care sa nu se teama de situatiile noi si neprevazute. Un astfel de barbat iti da si tie siguranta, te simti protejata si, de ce nu, privilegiata pentru ca ai o astfel de persoana langa tine.

Inainte sa spui ca acest criteriu nu este unul obligatoriu, gandeste-te la situatia inversa: barbatul nu este capabil sa ia singur hotarari, este mereu indecis, se teme de provocari si vede doar in tine un sprijin. Insa tie nu iti place sa ii fii a doua mama. Un barbat care nu stie sa isi poarte singur de grija pare enervant de vulnerabil. Iar tu iti doresti ca el sa fie sprijinul tau, nu sa fii tu nevoita sa vii mereu cu solutii.

Sa fie atragator

Frumusetea fizica este atat de relativa, desi multi cred ca o pot inscrie in anumite tipare. Perechile pe care le observam insa ne determina de multe ori sa ne intrebam “Ce a vazut la ea?” sau “Ce a vazut la el?”

Vorbind insa la modul general, nu doar barbatii cauta frumusetea femeii. Si femeile isi doresc barbati atragatori din punct de vedere fizic, desi, ce-i drept, cerintele noastre sunt cu mult mai scazute, prin simplul fapt ca barbatii nu sunt dispusi sa consume prea mult timp si energie pentru tehnici de infrumusetare, asa cum o facem noi.

Sa fie optimist

Optimismul poate fi extrem de contagios, de aceea ne dorim ca cel cu care ne petrecem cel mai mult timp din viata sa ne poata furniza o doza considerabila de voie buna si stare de bine. Cinismul si sarcasmul isi au si ele locul lor, ne plac barbatii realisti si duri, insa predominanta unei astfel de caracteristici ne oboseste si in timp ne poate schimba in rau viziunea asupra vietii.

Un barbat optimist este scaparea de dupa programul zilnic de munca si bucuria din fiecare weekend. Iar momentele petrecute impreuna trebuie sa fie placute si sa iti reincarce bateriile.

Sa fie comunicativ

Ne plac barbatii care stiu sa asculte (da, uneori vorbim cam mult), dar ne plac si mai mult barbatii care stiu la randul lor sa vorbeasca, sa ne impartaseasca cele mai ascunse ganduri si sentimente. Comunicarea ii face mai umani si faciliteaza apropierea. Doar astfel iti poti da seama cat de mult te potrivesti cu un barbat, daca ai lucruri in comun cu el. Un barbat tacut este ca o carte inchisa si in timp apar frustrari in cadrul relatiei. Te vei teme tot timpul ca iti ascunde ceva.

Sa fie sociabil

Fie ca esti de felul tau mai timida sau, dimpotrva, extrem de indrazneata, iti vei dori un barbat comunicativ. In primul caz, el te poate ajuta sa te simti in apele tale atunci cand iesiti cu un grup din care nu cunosti pe nimeni, iar in al doilea caz, puteti face o pereche minunata de oameni placuti si deschisi. Un barbat care vrea sa fiti tot timpul doar voi doi, fara sa implicati in iesirile voastre si alte persoane, te va inchide treptat intr-un cerc si te va izola. Iar la un moment dat vei simti nevoia sa mai cunosti si alte persoane si sa va distrati cu multi alti prieteni.

Sa fie inteligent

A nu se intelege ca trebuie sa fie vreun geniu. Insa nici nu poti sa te uiti la un tembel. Un barbat prost nu te poate atrage, oricat de bine ar arata. Sau in orice caz, nu va dura mult. In timp iti dai seama ca nu o poti scoate la capat cu un barbat care nu poseda un minim de inteligenta. Si in plus, prostia vine la pachet cu lipsa de maniere. Nici o femeie nu se va simti bine langa un barbat care o face de ras la fiecare miscare si la fiecare vorba spusa. Asa ca da, trebuie sa aiba macar un minim de inteligenta.

Sa fie pasionat

… de ceva. Cand cunosti un barbat, vrei sa afli ce anume il motiveaza, pentru ce e dispus sa isi piarda zile si nopti. Un barbat pasionat de jobul lui sau de un hobby da dovada de implicare si de anumite aptitudini. Un barbat care nu este atras de nimic in mod deosebit te sperie la un moment dat. Iti dai seama ca nu este deloc un om stabil si ca mai devreme sau mai tarziu nu va fi in stare sa se intretina singur si, cu atat mai putin, sa aiba o familie. Desi oamenii proclama nevoia de libertate si ura fata de conformare, avem nevoie de un loc al nostru intr-o anumita arie. Ne da in orice caz siguranta zilei de maine.

Sa aiba simtul umorului

Simtul umorului vine de cele mai multe ori impreuna cu optimismul. Un barbat care ne face sa radem ne ajuta automat sa ne simtim bine, iar compania lui va fi una placuta. Poate ca si un barbat taciturn te poate atrage prin faptul ca pare misterios si interesant de descoperit, insa la un moment dat vom obosi si vom prefera un barbat care ne poate demonstra faptul ca lucrurile nu sunt atat de negre pe cat par.

Iar cand ne gandim la simtul umorului nu ne referim la bufoni. Umorul are anumite limite si standarde calitative, nu vom rade in orice caz de prea multe ori la bancurile deocheate sau, mai ales, misogine…

Sa fie ambitios

Ne atrage un barbat ambitios mai mult decat o mie de barbati dotati cu muschi si frumusete, prin simplul fapt ca ambitia este sinonima puterii. Un barbat care isi propune noi si noi obiective si reuseste sa le duca pe majoritatea la bun sfarsit reprezinta pentru noi o garantie ca langa acel barbat nu ne vom simti nesigure.

In plus, atunci cand un om pune pasiune in ceea ce face denota implicit implicare si seriozitate, trasaturi pe care iarasi ni le dorim la barbatul langa care ne petrecem cel mai mult timp.

Sa fie sincer

Ei, si daca putem sa trecem cu vederea mare parte din cerintele de mai sus, peste sinceritate nu putem trece nici in ruptul capului. Nu putem sa suportam minciuna si istoriile cusute cu ata alba. Avem nevoie de sinceritate pentru ca avem nevoie de un sentiment de siguranta zilnic. Degeaba barbatul este frumos, inteligent, ambitios si asa mai departe, daca nu este sincer in ceea ce spune si in ceea ce face. Nu poti fi sigura de iubirea reala a unui barbat perfect, care insa nu se comporta cu tine natural si care iti ascunde anumite aspecte. Toate ca toate, dar sa nu fim folosite si duse de nas.

Topul calitatilor lui in viziunea mea:

1 Sa fie sincer

2. Sa aiba simtul umorului

3 Sa fie inteligent

4 Sa fie comunicativ

5. Sa fie ambitios(in sensul de puternic)

6 Sa fie pasionat…dar pasiunile lui sa corespunda in mare cu pasiunile mele!

sursa aici

Poate ar fi fost mai direct daca v-as fi spus astfel: femeile isi doresc barbati adevarati! Cum se defineste un barbat adevarat? Simplu: unul care intruneste toate calitatile expuse mai sus.

Share

Biologia credintei- Bruce Lipton

Motto: „Am un defect. Citesc foarte mult”. Mircea Geoana, de profesie perdant

Biologia credintei – recenzie.

Bruce Lipton, Editura For You, 2008

Din punctul meu de vedere, a citi mult nu e chiar o izbânda de toata lauda. Important e si ce intelegi din acele carti pe care le citesti. Dupa fiecare carte citita ar fi cazul sa-ti permiti o zona-tampon in care sa digeri informatia tocmai primita. Cartea „Biologia credintei”, scrisa de biologul Bruce H. Lipton, merita chiar un timp mai indelungat de reflectie.

La prima vedere, nimic din ceea ce este aceasta carte nu o recomanda pentru a fi luata in serios. Pare deprinsa din maculatura care se ocupa de probleme paranormale inzorzonate cu ceva filozofii sectante. Numele parca ar fi al unui predicator adventist de ziua a saptea; la fel si fizionomia. Titlul – cam pseudostiintific. Coperta – gen samizdat (stiti, d-alea gen „guvernarea secreta a lumii”, „astrologie medicala” etc etc etc). Ca si modalitatea de tipografiere. Iar de Editura For You nu am mai auzit pâna acum. Cartea mi-a fost daruita de o persoana in care am foarte mare incredere, asta e si motivul pentru care am citit-o.

Cu toate astea, e o carte foarte bine articulata si neasteptat de bine scrisa. Fiecare capitol e impecabil demonstrat, concluziile sunt logice si nu reusesti sa gasesti puncte slabe in edificiul care se construieste sub ochii tai. Cel putin eu nu am gasit (exista unele derapaje benigne).

Cartea imbina „stiinta pentru toti” cu umorul fin si autoironia spumoasa. La urma urmei nu e o carte de specialitate, e o carte pentru noi, cei care nu suntem specialisti in biologie celulara, psihiatrie, psihologie sau chestii de genul asta. Pentru ca noi il putem intelege. Nu suntem suficient de obtuzi pentru a refuza din start tot ce vine in contradictie cu ce am invatat, nu suntem cramponati de pozitii pietrificate in ani de studiu gen „asa e corect, restul sunt prostii” si nu avem idei fixe.

In lumea stiintifica, Bruce e un paria. Face parte din grupusculul de oameni de stiinta care au tupeul sa spuna „stiti, poate ca totusi Dumnezeu exista”. Ce pacat de moarte!

In primul capitol e vorba de celule – nu va stresati, nimic hard. Aici aflam cât de importanta e cooperarea, si nu confruntarea, pentru mentinerea vietii in biosfera.

In al doilea capitol se prezinta dovezile stiintifice care arata ca nu genele controleaza sistemul biologic, ci mediul. Genele nu pot fi activate pâna nu le declanseaza ceva. Exprimarea genei e activata de un semnal de la mediu si nu de o proprietate intrinseca a genei, care apare pe neasteptate.

In al treilea capitol – membrana celulara, adevaratul creier al celulei (si nu nucleul). De ce suntem ceea ce reactionam.

Al patrulea capitol – fizica cuantica (asa cum exista o fizica clasica si una cuantica, Bruce face o impartire a biologiei in „cuantica” si „clasica”). Da, are legatura! Asta pentru ca doar in biologia newtoniana sunt considerate ca „paranormale” anumite fenomene care pot fi explicate relativ lejer prin „biologia cuantica”. „Biologia cuantica” nu neaga biologia clasica, ci o completeaza.

Capitolul 5 – gândurile pozitive au un efect profund asupra comportamentului si genelor, dar DOAR daca sunt in armonie cu programarea existenta la nivelul subconstientului. Capacitatea mintii constiente de a anula comportamentele pre-programate ale mintii subconstiente este fundamentul liberului arbitru.

Capitolul 6 – frica si o concluzie tragicomica: pentru a imbunatati sansele de supravietuire, trebuie sa ai o constienta si o inteligenta reduse

Capitolul 7 – modul in care suntem „programati” si impactul pe care aceasta programare il are asupra vietii noastre.

Ei bine, capitolul 5 e cel mai interesant, dar lasat „neterminat”. Bruce nu ne spune „in clar” cum e cu armonia asta, ci doar sugereaza ca ar cunoaste raspunsul. Mai departe e si treaba noastra.

Atunci când te intereseaza cu adevarat un subiect observi ca peisajul din jurul tau se schimba. Parca natura vrea sa-ti dea o mâna de ajutor, incep sa tâsneasca de peste tot raspunsuri la intrebarile tale. Universul ti se umple de „semne”, trebuie doar sa le urmezi. Eu m-am apucat sa citesc aceasta carte prin februarie. Incetul cu incetul (si totusi nu atât de incet) si lumea mea s-a transformat, desi nu am cautat nimic in mod intentionat. Mai intâi Nice a acceptat cu ingaduinta sa-mi fie gazda. Apoi am descoperit restul. Pe blogul ei, Nighton a recomandat o carte care se ocupa exact despre acest subiect – „Puterea extraordinara a subconstientului tau” (imi cer scuze Roxi ca nu am citit-o inca, o sa-i vina rândul). KirstDay a avut câteva articole care m-au surprins placut si care, si ele, au legatura cu ideea in discutie. De asemenea si Vlad abordeaza, pe blogul lui, cam acelasi gen de subiect, intr-o maniera interesanta. Taman ieri am dat de o postatoare, pe blogul lui happygirls, Ilinca (happygirls are meritul unui articol atractiv, care naste foarte multe intrebari). Ei bine, Ilinca a surprins esenta: „Am invatat ca daca vreau cu tarie ceva, toate fortele universului vor conlucra pentru implinirea dorintei”. Cam pe aici e „cheia” problemei. Probabil.

Imi fac o datorie de onoare sa le multumesc celor pe care i-am numit, ca si tuturor celor care accepta discutii, vin cu idei, nu se supara daca sunt contrazisi si nu incearca sa-si impuna punctul de vedere.

Share